"Майдан" у Південній Кореї домігся своєї мети
Категорія
Світ
Дата публікації

"Майдан" у Південній Кореї домігся своєї мети

"Майдан" у Південній Кореї домігся своєї мети
Джерело:  BBC

Парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин-Хе, проти якої в країні пройшли масові акції протесту
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Конституційний суд Південної Кореї протягом 180 днів повинен вирішити, чи усунути Пак Кин Хе від влади. Поки суд прийматиме рішення, керуватиме країною прем'єр-міністр.
У 2004 році парламент проголосував за імпічмент президента Но Му Хена, проте конституційний суд Південної Кореї рішення скасував і Но Му Хен керував країною ще чотири роки.

Читайте також: У Південній Кореї на протести вийшли сотні тисяч людей: з'явилися грандіозні відео
Нагадаємо, 20 листопада помічницю президента звинуватили в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертвування в два пов'язаних з нею неурядових фонди.
Згідно з конституцією Південної Кореї, прокуратура не може пред'явити кримінальні звинувачення чинному президенту, адже вона має недоторканність, але відомство заявило про причетність Пак Кин Хе до корупційного скандалу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пак Кин Хе вибачилася перед громадянами Південної Кореї і заявила про свою готовність піти у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?