Бойовики ЛНР самі обстрілювали Луганськ: з'явилося гучне зізнання
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР самі обстрілювали Луганськ: з'явилося гучне зізнання

Бойовики ЛНР самі обстрілювали Луганськ: з'явилося гучне зізнання
Джерело:  Росбалт

Колишній "народний губернатор" Луганської області, один з перших ватажків ЛНР Валерій Болотов розповів, що бойовики ЛНР під командуванням Ігоря Плотницького влаштовували провокації і обстрілювали окупований Луганськ в 2014 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Росбалт.
За словами Болотова, бойовики ЛНР ігнорували його накази.
"Я б сказав так: це був один командир, якого я ж і призначив - він саботував виконання важливих бойових завдань.
На той момент - "міністр оборони" Ігор Плотницький", - сказав сепаратист в інтерв'ю виданню.
На питання, чи правда, що батальйон бойовиків «Зоря» під командуванням Плотницького влаштовував провокації і обстрілював Луганськ влітку 2014-го, Болотов відповів:
"Так. І не тільки «Зоря». Сюди було заслано багато людей, які повинні були здійснювати диверсії і розкладати дисципліну. А в «Зорі» опинився найбільший відсоток цих «диверсантів»", - сказав колишній ватажок так званої ЛНР.
Читайте також: Ватажок ЛНР злякався залишитися без грошей і звернувся до Путіна
"Я свого часу віддав наказ Плотницькому зібрати батальйон для захисту правопорядку в місті, участі в бойових діях і захисту кордонів ЛНР. Однак, як виявилося, батальйон «працював» для іншого. Я намагався, але у мене не було часу, ресурсів і можливості, щоб весь час бути поряд і контролювати набір людей. Я довірився Плотницькому, і він сформував батальйон «для себе». Ці люди виконували накази Плотницького, а не мої", - додав Болотов.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовик так званої ЛНР з Білорусі, 43-річний командир взводу розвідки Сергій Бондар розповів, що сепаратисти спеціально обстрілювали Луганськ, влаштовуючи провокації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?