У Януковича назвали умову, за якої він повернеться в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Януковича назвали умову, за якої він повернеться в Україну

У Януковича назвали умову, за якої він повернеться в Україну
Джерело:  rbc.ua

Правозахисник біглого екс-президента України  Віктора Януковича  Віталій Сердюк заявив, що його підопічний повернеться в Україну в разі, якщо йому забезпечать безпеку і затримають людей, які здійснювали замах на нього в минулому.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  РБК-Україна.


"Єдиною причиною, по якій зараз мій клієнт не може перебувати на території України - це загроза його життю. Загрози, які звучать з боку політиків, загрози з боку осіб, які мали наміри його вбити, тобто ті особи, які стріляли... ці особи не встановлені, загроза зберігається", - сказав він.


Також Сердюк додав, що Янукович не хоче повертатися в Україну з-за "небажання органів правопорядку реагувати на порушення, які відбуваються у справі Віктора Януковича".


Читайте також: Янукович зробив кілька несподіваних зізнань про "Межигір'ю" і втечі з Києва


"Мається на увазі перешкоджання поліції і конвою вивозити "Беркут", що керівництво МВС, до речі, підтримало", - сказав він і додав, що в разі, якщо українські поліцейські встановлять і затримають причетних до замаху на Януковича, він зможе повернутися в Україну.


Відзначимо, що в ході допиту Янукович заявив, що "радикали" намагалися зазіхнути на його життя.


"21 лютого після підписання (Угоди про врегулювання політичної кризи - ред.), підписали близько 14-ї години, а близько 18-ї години вже почалися радикальні кроки, мій кортеж був обстріляний по дорозі в резиденцію, обстріляли з автоматичної зброї", - заявив біглий екс-президент в ході допиту і додав, що в наступні дні тривали "подібні дії".


Як повідомляв ONLINE.UA,  після допиту біглого екс-президента Віктора Януковича українці в соціальних мережах "виявили" у нього втрату пам'яті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?