Україна перевірила війська Росії біля кордону: в РФ знайшли привід обуритися
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна перевірила війська Росії біля кордону: в РФ знайшли привід обуритися

Україна перевірила війська Росії біля кордону: в РФ знайшли привід обуритися
Джерело:  mil.ru

Представники України проінспектували російські військові об'єкти біля українського кордону в Ростовській області, відмовившись при цьому повідомити російську сторону про підсумки перевірки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.
"У період з 16 по 19 січня в рамках Віденського документу 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки українська інспекційна група, до складу якої увійшли представники Данії та Канади, провела інспекцію зазначеного району на території Південного військового округу - в районі міст Ростов-на-Дону, Азов, Таганрог, Новошахтинськ, Каменськ-Шахтинський і Новочеркаськ", - заявив начальник російського національного центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков.
У Міноборони РФ зазначили, інспектори побували на військових полігонах Кадамовський і Кузьмінський, залізничних станціях навантаження і вивантаження Матвєєв Курган і Хапрі. За словами Рижкова, інспектори отримали необхідну інформацію від командування всіх військових частин і формувань РФ, розташованих у вказаних районах.
Читайте також: Ро сія може почати велику війну проти України, але Путін розуміє ціну - відомі музиканти
Як заявив Рижков, керівник української інспекційної групи по завершенні інспекції категорично відмовився повідомити російську супроводжуючу групу свої висновки і підсумки проведеної роботи.
"Тим самим в черговий раз підтвердивши небажання української сторони проявляти транспарентність при реалізації документа, призначеного для зміцнення довіри і безпеки. Хочеться сподіватися, що на цей раз українська сторона відмовиться від ігнорування реальних підсумків інспекції і висунення надуманих звинувачень на адресу російської сторони", - відзначили в Міноборони РФ.
Як повідомляв ONLINE.UA, під час інспекції українською стороною планувалися обліт території, сухопутна перевірка і опитування командирів російських підрозділів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?