Польща показала секретний документ про здачу України: з'явилося фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща показала секретний документ про здачу України: з'явилося фото

Польща показала секретний документ про здачу України: з'явилося фото
Джерело:  PAP

МЗС Польщі оприлюднив секретний документ 2008-го року, який, за словами глави зовнішньополітичного відомства країни Вітольда Ващиковського, "був початком переходу уряду Дональда Туска від проукраїнської зовнішньої політики до політики проросійської".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РАР.
У документі від 4 березня 2008-го року під назвою "Тези про політику Польщі щодо Росії і України" стоять підписи директора Східного Департаменту МЗС Польщі Ярослава Браткевіча, тодішнього міністра закордонних справ Радослава Сікорського і ще трьох осіб. Обмеження по секретності документа були зняті в жовтні 2015 року.

Читайте також: В Росії вже збираються ділити Україну з ще трьома країнами: з'явилися скандальні деталі
"Ці тези стали початком відмови від проукраїнської політики на користь політики проросійської. Автори не мали ілюзій щодо успіху, але визнали, що "проросійськість" повинна стати своєрідним інструментом, трюком для Заходу, хотіли таким чином поліпшити свою репутацію на Заході", - сказав Вітольд Ващиковський.
Політик наголошує, що "тези наповнені помилковими оцінками". Також він зазначив, що Росія вже в той час керувалася такою ідеологією, якою керується і сьогодні, основою її є концепція Олександра Дугіна про створення так званого "русского міра".



Також Ващиковський зазначив, що автори документа "маргіналізують Україну, в той час як Росію вважають країною, яка не є загрозою, а є джерелом сировини і хоче співпраці".
Як повідомляв ONLINE.UA, в міністерстві закордонних справ Польщі закликали Україну відмовитися від святкування дня 75-річчя створення Української повстанської армії, яке відзначатиметься 14 жовтня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?