Порошенко в коментарі про Трампа зізнався, до чого відчуває ненависть
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко в коментарі про Трампа зізнався, до чого відчуває ненависть

Порошенко в коментарі про Трампа зізнався, до чого відчуває ненависть
Джерело:  online.ua

Президент України П етро Порошенко заявив, що інтереси політики США незмінні вже понад два століття, незалежно від того, хто прийшов до влади в Америці, і це свобода і демократія, так само, як і в сучасній Україні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на liga.net.
Як заявив Порошенко на прес-конференції з фінським лідером Саулі Нійністе, відповідаючи на питання, чого можна чекати від адміністрації президента США Дональда Трампа, інтереси США - свобода і демократія, і цих самих цінностей дотримується і сучасна Україна.
При цьому президент Фінляндії відповів на відповідне запитання першим, пояснивши, що поки "занадто рано говорити про якісь деталі або озвучувати якісь думки про нову адміністрацію Штатів".
"Але ми повинні тримати в голові, що США - це традиційно дуже стара демократія, і ті ідеї, які стоять за цим, дуже стабільні. Тому ми повинні почекати трохи, щоб побачити зміни в практичній політиці", - заявив Нійністе.
Український президент сказав, що поділяє думку свого фінського колеги.

Читайте також: Зустріч Порошенка з Трампом: посол України вніс трохи ясності
"По-перше, зараз занадто рано говорити про те, чого ми очікуємо (від адміністрації Трампа, - Ред.), але ми знаємо про слухання в Сенаті, про лідируючих кандидатів і їх позиції, яку вони продемонстрували під час цих слухань», - сказав Порошенко.
«Я ненавиджу саму ідею "це чиїсь вороги, а це чиїсь друзі". Хочу нагадати вам слова Черчілля: "У політиці немає вічних друзів і вічних ворогів. У політиці є інтереси", - додав Порошенко.
За його словами, інтереси США "створювалися не президентом Бушем або президентом Клінтоном, вони встановлювалися батьками-засновниками понад 200 років тому".
"І ці інтереси були - свобода, демократія. І за якимось збігом ті ж інтереси поділяє Україна. Свобода і безпека. І тепер солдати воюють на сході України не тільки за свободу і демократію в Україні, а й свободу і демократію в усьому світі. Тому, я думаю, ми можемо розраховувати на підтримку з боку США", - додав Порошенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент України Петро Порошенко закликав свого фінського колегу Саулі Нііністе натиснути на Росію в питанні звільнення полонених на Донбасі, а також не підтримувати російський проект трансбалтійського газопроводу "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?