Американські розвідники розповіли, чи піде Росія в наступ на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Американські розвідники розповіли, чи піде Росія в наступ на Донбасі

Американські розвідники розповіли, чи піде Росія в наступ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Американська приватна розвідувально-аналітична організація Stratfor вважає, що незважаючи на загострення на Донбасі, немає ознак, що Росія готує широкий наступ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на звіт Stratfor.
Розвідка відзначає, що ситуація на Донбасі залишається нестабільною.
"Угода про припинення вогню, анонсована на Мюнхенській конференції з безпеки, не дотримується. Ескалація бойових дій вздовж лінії зіткнення почалася 29 січня, але зниження інтенсивності бойових дій 4 лютого призвело до недовгого затишшя. Перемир'я дозволило трохи відремонтувати інфраструктуру в Авдіївці - місті в Донецькій області, де знаходиться важливий коксохімічний завод. Однак, одночасно з переговорами в Мюнхені кількість нападів на позиції українських військових і кількість поранених і вбитих людей повернулося до рівня, який був до режиму припинення вогню", - йдеться в звіті.

Читайте також: У Путіна вже заговорили про офіційне введення військ на Донбас: з'явилося відео
За словами американських розвідників, звіти також показують, що в Донецьк продовжує прибувати велика кількість нових бойовиків, а також важкого озброєння, зокрема, танків і систем пускових установок залпового вогню "Град".
"Також, коли бойові дії загострилися в перший раз в кінці січня, українські війська просунулися на нові позиції біля Авдіївки, всередині "сірої зони" між ними і проросійськими бойовиками. Прибуття нових бойовиків і озброєння збільшує шанси зіткнень і продовження двостороннього артилерійського вогню. Тим не менше, немає ніяких ознак, щоб припустити ймовірність більш широкого наступу, який би докорінно змінив лінію фронту", - повідомляє американська розвідка.
Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: До Донецька стягують нових бойовиків і танки, Донбасу загрожує загострення - приватна розвідка США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?