Начальником Київської митниці може стати герой корупційних скандалів - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Начальником Київської митниці може стати герой корупційних скандалів - ЗМІ

Начальником Київської митниці може стати герой корупційних скандалів - ЗМІ
Джерело:  apostrophe.ua

Головним претендентом на перемогу в конкурсі на посаду начальника Київської міської митниці є нинішній виконуючий обов'язки начальника цієї митниці Сергій Тупальський.
Про це пише "Апостроф".
У своєму матеріалі видання пише, що Тупальский неодноразово фігурувало в скандалах, пов'язаних з використанням на столичній митниці "сірих" схем. Зокрема, восени 2016 року на програмі "Гроші" (телеканал 1 + 1) мова йшла про митно-брокерської компанії ТОВ "Тріумф-СВ", заснованої в 2010 році Тупальским разом з його братом Олександром. Розслідування встановило, що через діяльність цього сімейного бізнесу бюджет недоотримав десятки мільйонів гривень доходів.




Зокрема, клієнтами "Тріумфу" були фірми-привиди, які імпортували товари у постачальників-посередників. У підсумку, відбувалося значне заниження митної вартості товарів. Зазначена митно-брокерська компанія працювала і на митному посту "Святошин", коли туди прийшов Сергій Тупальська, та на митному посту "Столичний", який він очолював згодом.


Фігурант журналістського розслідування каналу "1+1" корупційні зв'язки і незаконне збагачення заперечує. Однак, згідно з інформацією видання, в інших розслідуваннях підтверджується участь "Тріумф-СВ" в сумнівних митних операціях.


При цьому Тупальський не тільки не поніс покарання, але і претендує на те, щоб очолити Київську митницю без приставки "виконуючий обов'язки", пише "Апостроф". В одному з розслідувань журналісти виявили, чому митник не цікавий НАБУ. Заступником директора Антикорупційного бюро працює його друг Анатолій Новак. Обидва є співзасновниками спортивного клубу "Базальтова скеля", а фірма "Тріумф-СВ" в числі членів київської організації Міжнародної асоціації ветеранів спецпідрозділу "Альфа", яку очолює Анатолій Новак.



"Державна фіскальна служба живе за своїм графіком: потрібні люди продовжують зростати добром і посадами. Незалежно від того, в українському в'язниці або де-то в Лондоні буде їх опальний шеф ... Ви говорите Насірова посадять! Тут навіть на рівні начальників регіональних митниць неможливо розрубати кумівський клубок з антикорупціонерів і корупціонерів", - зазначає автор публікації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?