Я почувствовала, что эти стихи могут быть музыкой - Alloise о полумиллионе просмотров клипа "Зірочко"
Категория
Культура
Дата публикации

Я почувствовала, что эти стихи могут быть музыкой - Alloise о полумиллионе просмотров клипа "Зірочко"

Я почувствовала, что эти стихи могут быть музыкой - Alloise о полумиллионе просмотров клипа "Зірочко"
Источник:  online.ua

До 25-ї річниці Незалежності України команда ONLINE.UA та українська співачка Alloise відзняли відео на композицію "Зірочко". Це вітання українцям з усіх куточків світу на День Незалежності України за тиждень зібрало понад 550 000 переглядів на сторінках Facebook та YouTube. 



Редакція ONLINE.UA поцікавилась у співачки, що надихнуло її заспівати українською, та як проходили зйомки відео на композицію «Зірочко» на вірші Василя Мольфара у Карпатах.


- Чи не вперше ти заспівала українською. Що тебе надихнуло?


- Я завжди говорила, що прийде той момент, коли я заспіваю українською. Але він повинен трапитися сам по собі. І цей момент прийшов разом з віршами Василя Мольфара. Тому що я їх відчула, і я відчула, що це може бути музикою.


В мене дуже просто виходить писати тексти англійською мовою, я не знаю, чому так сталося. А українською мовою – сталося так, що ці тексти приходять до мене від Василя. І був момент, коли він прочитав мені свій вірш «Зірочко», я відчула, що це може бути колискова. А колискова, що вона робить? Вона огортає теплом дитинку перед тим, коли вона засинає. І я думаю, що от тому пісня вийшла такою теплою, і вона дає якусь безпеку таку душевну.


- Чому відео на композицію «Зірочко» було опубліковане на День Незалежності України?


- Як музикант, я хотіла зробити своїй країні подарунок. І найкраще, що я можу подарувати – це музика. Тому це сталося дуже швидко, я дуже швидко написала ту пісню, яку ми потім подарували. Вона, як би, прийшла сама.


І зміст того меседжу, який я вклала разом з віршами Василя Мольфара, дуже підходить для нашої країни, я вважаю. І саме до Дня Незалежності. Я завжди говорила про те, що країна складається із кожного з нас, і це не новина. І кожен із нас має бути незалежним, ми повинні бути сміливими і йти вперед. І тоді й наша країна буде йти вперед.


А функція музики, взагалі, я вважаю – розкривати людину та її духовний світ. І мені здається, нам це вдалось.


- У відео ти знімалась у декількох різних образах. Що ти хотіла ними сказати?


- Кожен образ у відео передає стан. Стан окремої людини, а значить, і стан нашої країни. Ці образи йдуть від збентеження, неспокою, пошуку себе, очищення, і, як результат, - гармонії. Я хотіла зробити так, щоб образи були найбільш природними і гармонійними, тому що ми знімали у Карпатських горах, і вони вже самі по собі дуже красиві. І додати щось до цієї краси було непросто. Тому ми обирали такі, нейтральні образи, функцією яких було передати стан.




- Як проходили зйомки?


- Ми почали зйомку в прекрасний момент, це було на світанку. Нам прийшлося вставати о п’ятій ранку, і дві години ми їхали на ЗіЛі та на місцевому УАЗику, тому що інші машини туди просто не проїдуть, на гору. Дві години ми піднімалися разом з піаніно і відважними місцевими парубками, які погодились нам допомогти це піаніно туди транспортувати.


- «Зірочко» зібрала понад півмільйона переглядів менше ніж за тиждень та безліч захоплених відгуків на твою адресу. Що ти думаєш з цього приводу?


- Мене дуже надихнула реакція людей, які подивилися наше відео і послухали пісню, і я зрозуміла, що я і надалі хочу бути відкритою в музиці і говорити українською. І це для мене дуже нові, свіжі враження, так що я впевнена, що попереду ще багато пісень українською мовою від мене.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?