Все причастные к "Интеру" в другой стране уже сидели бы - Дмитрий Корчинский
Категория
Проиcшествия
Дата публикации

Все причастные к "Интеру" в другой стране уже сидели бы - Дмитрий Корчинский

Все причастные к "Интеру" в другой стране уже сидели бы - Дмитрий Корчинский
Источник:  online.ua

Про те, чому виникли протести, що призвели до гучної пожежі в офісі телеканалу "Інтер", як на них відреагує влада. і хто головний рупор Кремля в Україні, розповів в інтерв’ю ONLINE.UA літератор і громадський діяч Дмитро Корчинський. 


- Як би охарактеризували ситуацію довкола «Інтера», чому діяльність каналу викликає таке збурення? 


- Телеканал «Інтер» – це найбільший пропагандистський рупор Кремля в Україні. Відомі і очевидні його зв’язки з ФСБ. Всі люди, які за цим стоять - теж відомі. Власниками каналу є газпромівські структури (власники телеканалу - Сергій Льовочкін і Дмитро Фірташ. Останній перебуває в Австрії, розшукується ФБР і фігурує у кримінальній справі в ФРН, російський публіцист Андрій Піонтковський вважає його одним із «гаманців» Володимира Путіна, – ONLINE.UA). СБУ вже пробувала висилати в Росію топ-менеджерів телеканалу, але саме Адміністрація Президента тоді перешкоджала висилці. Саме злочинна недбалість влади спонукає громадськість до спротиву і громадського тиску.


- Яким чином можна оцінити дії протестуючих? 


- Самозахист українського суспільства проти інформаційної агресії Кремля. І я так розумію, що громадськість вже не заспокоїться, поки цей осередок московської пропаганди в Україні не буде ліквідовано.


- Якщо уявити, що такий телеканал існував би в Туреччині, РФ чи США. Ну, наприклад, США перебували б у стані війни або в стані неоголошеної війни, то що було би з таким ресурсом? 


- Думаю, що всі люди, причетні до цього телеканалу, вже сиділи би. Безумовно, навіть невоююча країна ліквідує у себе рупор пропаганди стратегічного супротивника. Чому це не робиться в Україні? Це дивовижно.


- Мова йде тільки про «Інтер»?


- Ні. «Інтер» - це найбільш нахабний телеканал і займає більшу частку ефіру. Те саме стосується й телеканалу «Україна» (належить олігарху Рінату Ахметову, – ONLINE.UA) і медіахолдингу Пінчука (StarLightMediа, контролює СТБ, Новий канал та ICTV, – ONLINE.UA). Те саме по багатьох ФМ-станціях, які цілодобово транслюють «песни и пляски» окупантів. У цьому смислі ситуація небезпечна. Дуже добре, що українська громадськість усвідомлює всю цю небезпеку і почала спротив.


- Що це за люди, які протестують проти телеканалу?


- Це люди з різних областей України. Переважно ветерани АТО. Вони й на фронті відчували, що їм б’ють в спину. «Інтер» – телеканал, який покликаний деморалізувати бійців на фронті, а їхні родини в тилу. Тому ці люди вийшли. Є ще студенти, журналісти, які протестують проти захоплення московськими телеканалами і радіостанціями українського ефіру. Та кістяк протесту – ветерани.


- Такі протести можуть вплинути на владу, щоб вона почали робити системні речі? Маю на увазі, наприклад, суттєве обмеження мовлення або скасування ліцензій.


- Думаю, що так. Теоретично такі акції протесту мають змушувати владу до того, щоб вона почала хоч щось робити.


Редакція ONLINE.UA готова надати слово тим, хто має іншу точку зору щодо ситуації навколо "Інтера".


Олександр Куриленко

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?