Из Белого дома течет яд - плохой прогноз американских СМИ для Трампа
Категория
Мир
Дата публикации

Из Белого дома течет яд - плохой прогноз американских СМИ для Трампа

Из Белого дома течет яд - плохой прогноз американских СМИ для Трампа
Источник:  The Week

Дональд Трамп, здається, прекрасно проводить час у своїй першій міжнародній поїздці в якості президента. На вихідних він прибув у Саудівську Аравію, де його з почестями зустріли господарі країни. Саудівці вручили йому медаль, спроектували його портрет на стіну готелю і прийняли президента США найкращим чином, на який здатна багата нафтою монархія, яка щойно придбала зброю американського виробництва на мільярди доларів. У Трампа, який запозичив свій особистий стиль у Бурбонів, королівський прийом, мабуть, викликає досить хороші відчуття.

Будемо сподіватися, що президент якомога більше насолодиться своїм часом за кордоном, тому що вдома його адміністрація стрімко розпадається, пише політичний оглядач видання The Week Саймон Малої у своїй статті "Білий дім Трампа розвалюється", переклад якої зробив ONLINE.UA.

Щойно Air Force One здійнявся в небо, щоб доставити Трампа в Ер-Ріяд, The New York Times і The Washington Post опублікували надзвичайно важливі статті стосовно постійно зростаючого скандалу зв’язків Білого дому з Росією. NY Times повідомив, що під час зустрічі в Овальному кабінеті наступного дня  після звільнення директора ФБР Джеймса Комі Трамп повідомив російським чиновникам високого рівня, що Комі – "ненормальний" і його звільнення зняло "великий тиск", який відчував Трамп "через Росію". The Washington Post, тим часом, повідомив, що в рамках розслідування Міністерством юстиції зв'язків кампанії Трампа з Росією був вирахований "вагомий підозрюваний" серед високопоставлених чиновників Білого дому.

Незабаром після статей у NY Times та Washington Post канал CNN повідомив ще одну велику новину – протягом виборчої кампанії 2016 року російські офіційні особи хвалилися, що можуть використовувати колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна, щоб впливати на Трампа і його соратників.

Стаття NY Times особливо жорстока для Трампа. Коли президент розповідав росіянам про свої мотиви для звільнення директора ФБР, його адміністрація, як і раніше, дотримувалась своєї безглуздої історії про те, що Комі втратив роботу через невміле розслідування ситуації з електронною поштою Хілларі Клінтон. Це означає, що посадові особи ворожого уряду знали, що Білий дім говорить неправду про скандальні політичні події.

Крім того, коментарі Трампа росіянам можуть стати центральними у розслідуванні про перешкоджання слідству під керівництвом спеціального радника Роберта Мюллера, який нібито візьме під контроль розслідування зв’язків з Росією після звільнення Комі. Трамп вже сказав Лестеру Холту на каналі NBC, що розслідування зв’язків з РФ було одним з факторів, які впливали на його рішенні звільнити директора ФБР, і дані NY Times додають значимості ідеї, що основною мотивацією Трампа у звільненні Комі було нейтралізувати проблему, яка шкодить йому політично.

Читайте також: Як Гройсман Трампа валив

Стаття The Washington Post, тим часом, демонструє перші сильні ознаки того, що розслідування потенційно може бути дуже глибоким. Той факт, що високопоставлений чиновник Білого дому знаходиться під пильною увагою, очевидно, є проблемою для Трампа, але видання також повідомляє, що розслідування ФБР тепер "також включає визначення того, які фінансові злочини були скоєні людьми, близькими до президента".

Світ Трампа густо населений персонажами, чиї ділові відносини виглядають досить нечистими – Майкл Флінн і неоголошені іноземні лобісти, Пол Манафорт і його платежі з "чорної бухгалтерії" від проросійських політичних партій в Україні, і т.д. Президент і його найближчі радники багато чого зробили, щоб зберегти в таємниці свої джерела доходів, навіть, коли вони роблять політику, яка потенційно може вплинути на їх власні кошти. Я підозрюю, що розслідування Міністерства юстиції про те, звідки вони отримують гроші – це останнє, чого вони хочуть.

На більш ширшокому рівні усі ці нові події в скандалі з Росією демонструють, наскільки дисфункціональною стала виконавча влада під керівництвом Трампа. Історії The New York Times, The Washington Post і CNN були продуктом витоку інформації: з Білого дому, Міністерства юстиції та розвідувального співтовариства відповідно. Трамп спромігся відштовхнути людей, які на нього працюють, ще до того, як звільнив Комі, але різке і безцеремонне поводження з директором ФБР явно загострило деякі вже відкриті рани і зробило життя ще більш нестерпним для людей, яким доручено втілення планів Трампа.

Співробітники Трампа розповідають журналістам історії про те, що життя у Білому домі жахливо виснажливе і люди шукають можливостей піти. Деякі дають анонімні коментарі про те, що Трамп виглядає як "ідіот" і може довести себе до імпічменту. Усі саморобні кризи в адміністрації штовхають людей порушувати субординацію і давати компромат репортерам.

Адміністрація не може очікувати, що буде нормально функціонувати за таких умов. Білий дім зараз просто сочиться отрутою, і зростаюча токсичність підриває усе, що президент і його помічники намагаються зробити. Прискорення розслідування російського сліду в парі зі схильністю Трампа до політичного самознищення гарантують, що найближчим часом ситуація не покращиться.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?