Волинь повертає «списані» кадри
Категория
Спорт
Дата публикации

Волинь повертає «списані» кадри

Волинь повертає «списані» кадри
Источник:  Sport Arena

Початок нового, цього разу першолігового, сезону оптімизму в Луцьку не додав. Волинь за інерцією продовжила безгольову серію, набрала тільки одне очко в трьох матчах, вилетіла із Кубка України від друголігового ФК Львів, а головне — не показує надійності у кожній з ланок. Не дивно, що причину провалу старту сезону в клубі звязали із кадровим питанням і заповзялися тасувати колектив.

Передусім до змін спонукала фактично втеча із команди двох провідних гравців, які булі в основі ще в УПЛ — опорного півзахисника Олександра Чепелюка та атакуючого півзахисника Артема Дудіка. Спочатку йшлося і про фулбека Юрія Романюка, але той поки в складі лучан. Причини демаршу перших двох — бажання змінити команду і, звісно, фінансова ситуація в клубі. Волинь продовжує боргувати зарплати. Змінити ситуцію могли літні продажі в західні клуби Владислава Шаповала (словацькій Ружемберок) та Сергія Петрова. Але в обидвох випадках Волині здалося, що кошти, які пропонуються за гравців, незначні.

Пошук резервів посилення складу і гри у Луцьку вирішили шукати на місці. Отож, після провальної гри у Кубку воротаря Андрія Марчука домовлено про повернення в команду Віталія Неділька. Він, до речі, починав у Волині саме у Першій лізі. Перший матч із Недільком у воротах лучани програли, але Віталій принаймні тричі врятував свою команду від голів.

Згодом на тренуваннях команди зявився її колишній капітан Олег Герасимюк (контракт скінчився влітку цього року). Він також буде заявлений наразі за Хрестоносців.

Інші знахідки лучан — із власної дітячої школи. Але не в сенсі появи нових виконавців. Тепер у головну команду рекрутизували двох тренерів школи, які водночас виступали донедавна за аматорські обласні команди — Романа Степанова та Олександра Неделюка. Утім, 31-річний Степанов — особистість відома у футбольних колах. Гренадерського зросту нападник пограв на початку 2000-х не тільки за Волинь, але й за брестське Динамо, Енергетик з Бурштина, ФК Львів, а також викликався у юнацькі збірні України (до речі, там грав із Герасимюком). За Волинь заявлено й донедавна одноклубника Степанова по луцькій аматорській команді ЛСТМ 29-річного центрального півзахисника Олександра Неделюка. Обидва — лідери багаторазового чемпіона Волинської області.

Ще одна знахідка Волині на початку сезону — 23-річний центральний захисник або ж опорник Роман Воробей. Він також вихованець клубної школи Волині, грав за юніорську та молодіжні команди, заявлявся і в основу. Але тількі до серпня 2015 року. Тоді у Романа під час матчу молодіжок Волині та запорізького Металурга стався, скажімо так, інцидент із Віталієм Кварцяним. Арбітр гри у протоколі записав про те, що тренер вдарив Воробея пляшкою води й облив футболіста нею. Якийсь час Роман залишався у клубі, а потім грав в аматорських командах. Наразі центрбек повертається у Волинь.

Новачки вже сьогодні можуть зіграти у матчі Волині проти Жемчужини.

Інший бік цих кадрових пертурбацій — це фактично визнання провалу попередньої кадрової роботи — і з вихованцями власної школи, і з запрошеними футболістами. На початку сезону Волинь нарешті змогла заявити молодь, яка увесь минулий сезон була на контракті у Волині, але «маринувалася» грою в чемпіонаті області та у «двосторонках» — клубу було заборонено реєструвати нових гравців. Йдеться про вихованців столичного коледжу ім. Піддубного (РУФК) Євгена Могіля, Андрія Новікова та Іллю Тимошенко, харківянина Данила Бескоровайного. Вони не заблищали в перших матчах, крім цього кадрових проблем Ярославу Комзюку додали травми Сергія Петрова та дискваліфікації.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?