#Корисно: програми для відновлення втрачених файлів
Категория
Интересное
Дата публикации

#Корисно: програми для відновлення втрачених файлів

#Корисно: програми для відновлення втрачених файлів
Источник:  online.ua

Голодний вірус може ненароком «зажувати» дипломну роботу, звівши нанівець десятки безсонних ночей. Та й не тільки вірус: раптове вимкнення світла, необачне чищення файлів або необережне форматування. Та замість того, щоб бажати повернути час назад, можна встановити одну з програм, які ми знайшли для безкоштовного і самостійного відновлення даних.

Звичайно, вони також бувають платними, але є і безкоштовні версії, які можуть дати ні чим не гірший, а інколи навіть і кращий результат. У багатьох версіях програм діють суттєві обмеження щодо обсягу інформації, яку можна відновити безкоштовно, тому ми знайшли п’ять утиліт, які справді відновлять усе до останнього, не взявши за це ні копійки.

Raise Data Recovery

Має дуже зручний україномовний інтерфейс і працює практично з усіма поширеними файловими системами. Після відновлення зберігаються оригінальні імена файлів та структура каталогів. Дані можна витягти не лише із жорсткого диску, флешки, карти пам’яті чи мобільного пристрою, а й із дискового масиву (RAID) та мережевого сховища (NAS). Однак саму програму потрібно обов’язково встановити на комп’ютер з «Віндою», а вже до нього під’єднати проблемний носій.

З якими файловими системами працює: NTFS, ExFAT, FAT12, FAT16, FAT32 (Windows), HFS+ (macOS, iOS), Ext2, Ext3, Ext4, XFS, ReiserFS, JFS (Linux).

Реклама

Puran File Recovery

Розпізнає всі поширені системи та відновлює дані з вінчестерів, флешок, SSD карток та смартфонів із відтворенням оригінальних імен файлів та структури папок. Програма доступна декількома мовами та встановлюється лише на Windows, проте має не дуже зручний інтерфейс.

З якими файловими системами працює: NTFS, FAT12, FAT16, FAT32 (Windows).

Recuva

Програма працює із жорсткими дисками, картами пам’яті, флешками та мережевими сховищами. На жаль, після відновлення структура папок не зберігається, тому доведеться відсортовувати файли вручну. Інколи також втрачаються назви файлів, зате інтерфейс програми досить приємний, а сама програма доступна українською мовою. Як і попередні, вимагає операційної системи Windows.

З якими файловими системами працює: NTFS, FAT, exFAT (Windows), а також відновлює дані з iPod, iPod Nano та iPod Shuffle.

Glary Undelete

Ця програма також встановлюється тільки на Windows. Підтримує роботу із жорсткими дисками, флешками, SSD картками та іншими знімними носіями. Оригінальні імена зберігаються після відновлення, але папки, в яких вони містилися, зникають. Із приємного – українська мова інтерфейсу.

З якими файловими системами працює: NTFS, FAT та EFS (Windows)

Wise Data Recovery

Ця програма зможе відновити файли, що зберігались на вінчестері, знімному жорсткому диску, флешці, карті пам’яті чи мобільному телефоні. З мінусів – знову ж таки, не відновлюється структура каталогів. Інтерфейс програми зрозумілий і доступний багатьма мовами, серед яких українська.

З якими файловими системами працює: FAT12, FAT16, FAT32, NTFS (Windows).

Пам’ятка

Варто знати, що варіант з програмою спрацює лише в тому разі, коли сам носій залишився фізично неушкоджений. З утопленим телефоном, випраною флешкою чи з ноутбуком, що стрибнув з дев’ятого поверху, все ж таки доведеться звернутися до фахівців. Та якщо нічого такого не сталося, то для відновлення даних треба лише встановити необхідну програму на комп’ютер, підключити до нього «постраждалий» носій та запустити сканування. Далі можна піти випити кави: програма все зробить сама, а тобі залишиться тільки зберегти знайдені файли.

Щоб благополучно дістати загублену інформацію, не зашкодивши їй, слід пам’ятати кілька простих правил.

По-перше, після зникнення файлів не можна користуватись тим самим носієм, тим паче записувати туди нові файли чи видаляти старі. Краще його взагалі вимкнути, адже навіть веб-браузер зберігає певні дані на комп’ютер під час роботи, що може унеможливити відновлення.

По-друге, для збереження відновлених даних потрібно обрати інший накопичувач, а не той, з якого їх «витягують», щоб уникнути перезаписування. І зрештою, не варто проводити з накопичувачем сумнівні експерименти або намагатись полагодити його в надії, що все «раптом запрацює»: можна зробити тільки гірше.

Безвихідних ситуацій не буває. Дані не зникають в одну мить, тому зазвичай їх можна повернути, а інколи для цього достатньо лише завантажити спеціальну програму. Утиліти використовують різні алгоритми відновлення, тож спробуй декілька і подивись, яка дасть найкращий результат саме у твоєму випадку.

Автор Марія Погребна

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?