Коронакризис обвалил зарплаты украинцев - неутешительные данные Госстата
Категория
Экономика
Дата публикации

Коронакризис обвалил зарплаты украинцев - неутешительные данные Госстата

Источник:  online.ua

Показники середньої зарплати в Україні різко впала за останні місяці під впливом нової економічної кризи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу статистики.

У квітні рівень зарплати становив 10 430 гривень. За місяць до того цей показник сягав 11 446 гривень — одразу на 1 016 більше.

Цей рівень все одно перевищує показники квітня 2019 року. Тоді українці отримували 10 269 гривень.

Також, згідно з офіційними статистичними даними, це перше різке падіння зарплати цього року. Протягом усіх місяців відбувалося зростання показників, від січня до березня вони загалом збільшилися на 719 гривень.

Найбільш прибутковими сферами в Україні стали:

  • фінанси й страхування - 20 256 гривень;

  • медіа та телекомунікації - 18 317 гривень;

  • державне управління та оборони - 15 041 гривня.

Найбільш постраждала від епідемії коронавірусу COVID-19 сфера громадського харчування. Середній показник навіть нижчий за мінімальну зарплату — рівно 3 500 гривень.

Нагадаємо, з 22 травня в Україні стартував другий етап послаблень. Незабаром усім ресторанам та кафе дозволять повноцінно працювати, а не лише їх літнім майданчикам.

На світовому рівні економічний спад на тлі пандемії COVID-19 вже назвали рецесією безпрецедентної глибини. Вважається, що усі країни втратять за підсумками 2020 року щонайменше кілька відсотків ВВП.

Як повідомляв ONLINE.UA, у четвер, 28 травня, Офіс президента України провів традиційну щоденну нараду стосовно епідемії коронавірусу COVID-19. Одним з постійних учасників обговорення був прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який торкнувся теми комунальних платежів у країні. Що він пообіцяв — детально за посиланням.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?