РФ втрачає 2 тисячі солдатів на кожні 90 метрів просування
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ втрачає 2 тисячі солдатів на кожні 90 метрів просування

РФ втрачає 2 тисячі солдатів на кожні 90 метрів просування
Джерело:  online.ua

Дані розвідки НАТО свідчать, що країна-агресорка Росія втрачає близько 2 тисяч військових на кожні 90 захоплених метрів України.

Джерело: The Times

Чому РФ має такі великі втрати на полі бою

Під час останнього засідання Контактної групи з питань оборони України було озвучено інформацію про втрати Росії у війні.

Наразі РФ втрачає 2 тисячі військових на кожні 90 виграних метрів. Однак у звіті розвідки НАТО не уточнюється, чи включає ця цифра поранених військових.

Такі дані з’явилися після того, як міністри оборони країн НАТО пообіцяли озброїти Україну для захисту від російського наступу, особливо від повітряної загрози, на тлі повідомлень, що Кремль концентрує винищувачі, бомбардувальники та ударні гелікоптери на своїх західних кордонах.

Крім того, офіційні особи США підтвердили, що союзники поспішають надати Україні сучасні системи ППО до того, як Росія здійснить масштабний повітряний напад.

Також міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що РФ продовжує кидати у бій велику кількість додаткових сил. Проте більшість російських солдатів погано навчені та оснащені, тому і має такі великі втрати.

Скільки військ та техніки втратила РФ у війні проти України

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 17 лютого Збройні сили ліквідували понад 141 тисячу окупантів.

У Пентагоні припускають, що від початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні майже половину своїх танків.

До того ж помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селест Волландер зазначила, що під час війни в Україні стан сухопутних військ Росії суттєво погіршився. Зараз Росія концентрує приблизно 80% цих ресурсів в Україні. А от окремі потреби, такі як безпілотники, допомагає закривати Іран.

Незважаючи на значні втрати, очільник Кремля Володимир Путін продовжує робити ставку на людський ресурс.

За словами заступниці міністра оборони  Ганни Маляр, у окремих підрозділах втрати окупантів становлять 80%. Через це війська РФ втрачають довіру до командування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?