Порошенко підписав важливий указ, який стосується Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав важливий указ, який стосується Донбасу

Порошенко підписав важливий указ, який стосується Донбасу
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко своїм указом змінив військово-адміністративний поділ території України і створив військово-повітряну зону "Схід" з поширенням її на підконтрольні бойовикам частини Донецької і Луганської областей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Згідно з документом, на додаток до існуючих окремого військово-повітряного району та 3 військово-повітряних зон ("Південь", "Центр", "Захід") створена ще одна зона - "Схід".
Межами районів є умовні вертикальні поверхні, що проходять по лінії державного кордону України на суші, морі, річках, озерах та інших водоймах і за прямими лініями між певними географічними точками з урахуванням повітряного простору над тимчасово окупованою територією.
Читайте також: Порошенко нагадав, чий Крим: з'явилося відео
Зокрема, військово-повітряна зона "Схід" проходить по зовнішній межі прибережних морських вод Азовського моря шириною 12 морських миль, що обчислюються від лінії найбільшого відпливу як на материку, так і на островах, що належать Україні, до найближчої точки кордону України з Російською Федерацією на суші, далі по лінії державного кордону України з РФ.
Повітряний простір над територією окремих окупованих районів Донецької та Луганської областей в межах військово-повітряної зони "Схід" відноситься до зони відповідальності повітряного командування "Схід" з урахуванням особливостей, визначених законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей".
Як повідомляв ONLINE.UA, російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що наступні двадцять років будуть настільки непростими для світу, що війну на Донбасі вважатимуть незначним прикордонним конфліктом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?