Визнання "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні знайшли помічників Путіна
Категорія
Події
Дата публікації

Визнання "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні знайшли помічників Путіна

Визнання "паспортів ДНР-ЛНР": в Україні знайшли помічників Путіна
Джерело:  online.ua

Заяви президента Росії Володимира Путіна щодо визнання "паспортів" так званих ЛНР і ДНР

, а також

інформаційна хвиля щодо блокади Донбасу всередині України

 стали синхронними акціями, спрямованими на досягнення однієї мети.


Про це у своєму блозі на ONLINE.UA заявив політтехнолог Олексій Голобуцький.


"І знову ми можемо говорити про синхронності та взаємодоповнюваності дій по обидві сторони кордону. Зсередини запущена хвиля у зв'язку з блокадою: "На ці гроші нас вбивають сепаратисти", — підкреслив він.


Експерт зазначив, що "ініціатори прагнуть прибрати з контексту мільярдні вливання в ці вбивства з боку РФ, вивести за дужки постачання важких озброєнь", таким чином роблячи актуальним заяву про те, що "всі ці "Гради" і "Буки" місцеві сепаратисти купили в военторгах на гроші, виручені від продажу вугілля, а ніяких збройних регулярних і іррегулярних з'єднань Росії там немає".


Читайте також: Визнання Путіним "паспортів" ДНР-ЛНР тонко висміяли за допомогою фото кота

"Тепер тезу підтримали з боку агресора. Адже важливо не стільки визнання "паспортів ДНР/ЛНР", скільки "влади". Адже паспорт, автомобільні номери та інші документи за визначенням є атрибутом функціонування легітимної влади на певній території", - підкреслив Голобуцький.


Він додав, що таким чином "окуповані території намагаються суб'єктивізувати на міжнародному рівні, терористів і вбивць легітимізувати і пропхати, все-таки, як повноцінних учасників міжнародного діалогу".


"З обох напрямків йде атака на міжнародне співтовариство: "Нас/їх там немає, це самостійний вибір незгодного народу Донбасу, самостійно ж фінансований". Як наслідок: "самоопределившиеся суб'єкти" повинні бути прийняті як сторона домовленостей, а Росія виступати як гарант, а ніяк не в якості агресора", - підкреслив експерт.


Голобуцький резюмував, що, слідуючи цій логіці, "раз немає агресії, а тільки суто внутрішній конфлікт — то немає причин, як мінімум, для частини санкцій".


Більше  читайте на ONLINE.UA - Путін пішов в атаку: навіщо визнали "паспорти ДНР-ЛНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?