У Києві відкрили пам'ятник відомій поетесі й зробили цікавий натяк: з'явилися фото і відео
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві відкрили пам'ятник відомій поетесі й зробили цікавий натяк: з'явилися фото і відео

У Києві відкрили пам'ятник відомій поетесі й зробили цікавий натяк: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

25 лютого у Києві відкрили пам'ятник українській поетесі, громадському діячеві, активісту ОУН Олені Телізі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook голови Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.
Читайте також: У Києві відкрили пам'ятну дошку попереднику Бандери в ОУН: з'явилися фото
Примітно, що у своїй публікації В'ятрович висловив припущення, що найближчим часом у Києві буде відкрито пам'ятник ще одному видатному українському діячеві 20-го століття, військовому керівнику УНР Симону Петлюрі.
"У 2016-му позбулися пам'ятників тоталітаризму. 2017-й в Києві гарно почали - відкрито меморіальні таблиці Євгену Коновальцю, Василю Макуху, нині пам'ятник Олені Телізі. Ну що: "Приготуватися Симону Петлюрі", - пише В'ятрович.
Олена Теліга загинула в Києві приблизно в лютому 1942 року - її розстріляли разом з чоловіком Михайлом Телігою представники німецьких окупаційних властей - співробітники Гестапо. 21 лютого відзначається день пам'яті поетеси.


Як повідомляв ONLINE.UA, 16 лютого в Києві було скоєно напад на Володимира В'ятровича, коли він прибув на прес-конференцію в інформагентстві в центрі столиці 16 лютого в Києві було скоєно напад на Володимира В'ятровича, коли він прибув на прес-конференцію в інформагентстві в центрі столиці.
Трохи пізніше з'явилася інформація про те, що будівлю Інституту національної пам'яті невідомі облили червоною фарбою.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?