Порошенко підписав дуже важливий документ, який зачіпає інтернет
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко підписав дуже важливий документ, який зачіпає інтернет

Порошенко підписав дуже важливий документ, який зачіпає інтернет
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко затвердив доктрину інформаційної безпеки України, підписавши указ про введення в дію відповідного рішення РНБО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт глави держави.
Читайте також: Є два способи повернути Крим і домогтися миру на Донбасі - Володимир Огризко
Метою Доктрини є зокрема адекватне протистояння російської агресії в Україні, яка виражається в першу чергу у веденні пропаганди.
Повідомляється, що згідно з документом, особливі функції в забезпеченні інформаційної безпеки України в умовах російської агресії покладено на Міністерство інформполітики. Зокрема, мова йде про моніторинг українських інтернет-ресурсів.
"На Міністерство інформаційної політики України покладаються організація та забезпечення моніторингу засобів масової інформації та загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегмента мережі Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні", - сказано в документі.
"Мінінформполітики також здійснюватиме моніторинг загроз національним інтересам і національній безпеці в інформаційній сфері.", - повідомляє прес-служба Порошенка.
У Доктрині інформаційної безпеки вказано на функції ряду міністерств, а також правоохоронних органів, СБУ, державних організацій у культурній сфері забезпечення захисту інформаційного простору.
"Доктриною також покладається низка завдань на Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони, Службу безпеки України, Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації, розвідувальні органи, Національний інститут стратегічних досліджень".
"Участь у забезпеченні захисту українського інформаційного простору від пропагандистської аудіовізуальної та друкованої продукції держави-агресора; розробці пріоритетів і стимулів розвитку українського кіно, телевізійного контенту, книгодрукування, зокрема щодо висвітлення героїчного спротиву Українського народу російській агресії також братимуть Міністерство культури України, Державне агентство України з питань кіно, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Державний комітет телебачення і радіомовлення України відповідно до їх компетенції", - повідомляється в документі.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Порошенко підписав указ про призов на строкову службу в українську армію: згідно з документом, призовники поповнять ВСУ у квітні-травні та жовтні-листопаді 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?