У Білорусі після протестів жорстко висміяли головного поліцейського Мінська: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі після протестів жорстко висміяли головного поліцейського Мінська: з'явилися фото

У Білорусі після протестів жорстко висміяли головного поліцейського Мінська: з'явилися фото

Після масових затримань на мітингах в Білорусі активіст в декількох стріт-артах висміяв керівників правоохоронних органів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Белорусский партизан".

Читайте також: Лукашенко сідає на шпагат: причини і наслідки розгону "Майдану" в Білорусі
Вранці 27 березня в Мінську з'явилися три графіті, на який відображені:

  • керівник управління внутрішніх справ, головний міліціонер Мінська Ігор Євсєєв, що говорить в образі гопника: "Це ми з пацанами викрадали людей";

  • командир мінського ЗМОПу Дмитро Балаба: "Це я керую розгонами мирних зібрань громадян. За ваші гроші";

  • міністр внутрішніх справ Ігор Шуневич в польовій формі НКВС і пістолетом в руці: "Це я пишаюся формою і методами НКВД".


Примітно, що автор графіті сам ледь не був затриманий 25 березня і зміг утекти від переслідувачів тільки завдяки одному з жителів Мінська, який впустив його в під'їзд. У мережі з'явилися фото кожного з стріт-артів.
"Перш за все, мені хотілося б, щоб не замовкало громадське обговорення всіх неподобств, які творилися міліцією в нашій країні останні кілька тижнів. Крім того, я хочу, щоб люди, які відчувають себе всього лише "гвинтиками" в цій системі, розуміли, що вони теж несуть персональну відповідальність за весь цей кошмар. Треба, щоб суспільство знало їх і пам'ятало їх прізвища. Людей, які вважаються правоохоронцями, а поводяться як гопники і діють як НКВС", - розповів художник, який побажав залишитися невідомим.
Як повідомляв ONLINE.UA, 25 березня під час акцій, приурочених до Дня Свободи Білорусі в Мінську, було затримано більше 700 осіб.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?