Вдову бійця АТО жорстоко побили за українську мову: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Вдову бійця АТО жорстоко побили за українську мову: з'явилося відео

Вдову бійця АТО жорстоко побили за українську мову: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У Дніпрі стався кричущий випадок в одній з торгових точок міста: багатодітну вдову бійця АТО, захищав Донецький аеропорт і загиблого три місяці тому на Світлодарській дузі, побили через українську мову.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
Читайте також: У Черкаській облраді побилися через мову: з'явилися фото і відео
За словами Ганни Счасної, вона прийшла в магазин тканин, щоб купити червоні і чорні стрічки - вона використовує їх для створення спеціальних оберегів для бійців АТО. Однак, коли продавець почула українську мову, то відразу ж стала агресивною і прибрала товар з прилавка. "Пішла геть звідси", - кинула продавщиця на адресу покупця.
Після того, як потерпіла почала знімати те, що відбувалося на телефон, продавщиця стала ще більш агресивною, закрила магазин і застосувала до жінки фізичну силу. За словами Счасної, їй вирвали з вуха сережку-тризуб, а також розбили телефон.
"Люди не розуміють української мови, не хочуть спілкуватися українською мовою, тому жінка відстоювала свою позицію, і відбулася на цьому тлі бійка", - каже власниця сусіднього ательє Олена Шульга.
Ганна викликала правоохоронців, розбиратися на місце приїхав російськомовний наряд поліції.
"Вони відзначили, що за законом мають право говорити "мовою, якою зручно". А далі пішла процедура складання протоколів. Вони зі мною спілкувалися, а ця жінка тим часом пішла, вони навіть не знали ні імені, ні прізвища її", - згадує вдова.
За словами Ганни, їй кілька разів телефонували з пропозиціями зам'яти конфлікт, проте вона не погодилася і хоче довести все до кінця.


Як повідомляв ONLINE.UA, 22 березня в залі засідання Верховної Ради України відбулася словесна перепалка через те, що нардеп Олександр Вілкул виступав російською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?