Трамп покликав у гості європейського друга Путіна: на Заході дали тривожний прогноз для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп покликав у гості європейського друга Путіна: на Заході дали тривожний прогноз для України

Трамп покликав у гості європейського друга Путіна: на Заході дали тривожний прогноз для України
Джерело:  The Daily Caller

Українці, які борються проти тривалої агресії з боку Росії, повинні бути стурбовані: президент США Дональд Трамп запросив президента Чехії Мілоша Земана в Білий дім в квітні.
Земан хоче влаштувати зустріч між Трампом і Володимиром Путіним, що не дивно, якщо враховувати, що в 2014 році The Washington Post назвав Земана "віртуальним рупором" російського президента.
Про це пише американське видання The Daily Caller в статті, переклад якої зробив ONLINE.UA.


Російські пропагандистські центри вже отримують користь із майбутнього візиту. Земан - популярний персонаж у прокремлівських видань, відомий підтримкою політики Путіна. Він відкрито підтримував російські заяви про те, що "Києвом керують фашисти", але Трампа, схоже, це не дуже хвилює.


Земан також заперечував присутність російських військ в Україні, заявивши: "Я серйозно ставлюся до заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що там немає російських військ". Земан також назвав російське вторгнення в Україну зручним для Кремля терміном "громадянська війна". Він навіть запропонував "фінляндизацію" України, маючи на увазі, що оборона і зовнішня політика України повинні будуть підкорятися Москві.



Читайте також

:

В США

змінили ставлення до поставок зброї Україною: на адресу Трампа звучать гучні звинувачення

Земан виступив проти європейської допомоги Україні, за те, щоб Євросоюз визнав Крим частиною Росії, і навіть подвоїв зусилля по цій позиції в 2016 році,

стверджуючи, що світові політики визнають, що "Крим не може бути повернутий Україні".

Земан також активно

виступає проти західних санкцій відносно РФ

, називаючи їх "неефективними" і "дурними", і виступає за їх негайне зняття.


У 2015 році Земан порушив єдність західних лідерів, відвідавши Москву в День Перемоги, незважаючи на те, що інші лідери бойкотували святкування і відмовлялися підтримувати демонстрацію російської сили після її агресії в Україні. Це була величезна перемога для кремлівської пропаганди.


Візит Земана в Білий дім до Трампа - це ще одна велика перемога для Кремля. Москва, безсумнівно, буде розкручувати свою улюблену історію про зустріч дружнього до Росії президента Трампа з іншим проросійським лідером в ЄС для приєднання президента США до російської позиції щодо України. Антиукраїнської заяви Земана одразу після візиту буде досить, щоб російські ЗМІ оголосили, що Трамп також схвалює цю позицію.


Коли Пол Манафорт вийшов з оточення Трампа, українці, мабуть, зітхнули з полегшенням. (

У Манафорта багато підозрілих зв'язків з багатими і впливовими українцями

, і він був радником колишнього президента Віктора Януковича). Але візит Земана здається дуже ефективним запасним планом, щоб посіяти недовіру між Україною і США. Запросивши президента Чехії в Білий дім, Трамп дає Володимиру Путіну нову надію щодо його планів з контролю над Україною.



Читайте також

:

Трамп в

двох словах охарактеризував Путіна: опубліковано відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?