Україна готується до найбільшого Дня Вуличної Музики
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Україна готується до найбільшого Дня Вуличної Музики

Україна готується до найбільшого Дня Вуличної Музики
Джерело:  online.ua

День Вуличної Музики

(Street Music Day) - це наймасштабніший міжнародний музичний волонтерський проект, який цього року вже вчетверте пройде в Україні.


Суть ідеї проста - щорічно в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів і напрямків виходять на вулиці свого міста, щоб наповнити його звуками всіляких музичних інструментів, голосів, радістю та добром.


Уперше цей красивий музичний флеш-моб був придуманий в 2007 році в Литві, а за наступні 11 років до неї приєдналися Україна, Латвія, Росія, Грузія, Вірменія, Ірландія, Бельгія, Португалія та інші країни.


За цей час український День Вуличної Музики відкрив широкому загалу такі таланти, як Дмитро Побережний, група Ray Band, Reve Ta Stogne, Оксана Семенченко (Jerry Springle) та масу інших, молодих і не сильно, як досвідчених, так і початківців, але дуже справжніх музикантів.


Виступали також і більш відомі гурти та виконавці, серед яких Святослав Вакарчук, Денис Дудко (Океан Ельзи), Діля (Едуард Приступа) та Богдан Кутєпов, Fontaliza, MYOPIA, Правиця, литовський гурти Біплан та SKAMP, Blooms Corda, Ірена Карпа та гурт Qarpa, Христина Соловій, Павло Ігнатьєв і Мар'яна Головко. Крім усього іншого, виступали також дитячі оркестри, королі африканських барабанів, і віртуози з етнічними інструментами і маса інших оригінальних і унікальних талантів. У минулому році тільки в Києві на День Вуличної Музики протягом одного дня грало більше 600 музикантів.


У 2017 році участь у святі 20 травня вже підтвердило 30 міст. Більшість з них готує цей фестиваль не вперше, але є і новачки, наприклад, в цьому році це Нововолинськ, Суми, Канів, Кам'янське, Кропивницький та ін. В деяких містах, наприклад, в Одесі, постійні організатори досі не знайдені, тому проведення свята в Одесі під питанням. Ті, хто бажає організувати День Вуличної Музики у себе в місті, можуть звернутися до організаторів ДВМ на пошту

[email protected]

, щоб отримати всі необхідні інструкції та документи.


У Києві День Вуличної Музики триватиме 20 травня з 12:00 до 22:00 одночасно на 9 локаціях:


1. Пейзажна алея (під котами) - найстаріша, і тому всіма улюблена "Потужна локація", котрій цього року виповнюється 4 роки.


2. Love Music - в парковій зоні під Пейзажною алеєю біля статуї закоханих.


3. Музичний Променад - вдовж всієї Пейзажної алеї.


4. Локація від Music Hub під Національним Музеєм Історії України.


5. Молодіжна локація розташується на Поштовій площі біля Річкового вокзалу (в разі необхідного фінансування).


6. Локація від ресторану ПРАГА на ВДНГ.


7. Дитяча Локація від фолк-студії "Правиця" в Сквері Небесної Сотні за підтримки ГО "Місто-Сад".


8. Електронна локація від Keller Bar - локація, в минулому році зібрала неймовірно велика кількість позитивних відгуків.


9. Old Fashioned Radio Jazz Stage на Воздвиженській, 32.


Це не остаточна кількість локацій. Будь-який бажаючий, будь-яке кафе чи організація в Києві можуть обладнати майданчик для виступу музикантів 20 травня. Для появи своєї власної локації на карті Дня Вуличної Музики досить зв'язатися з оргкомандою.


"День Вуличної Музики - проект, який можна зробити в будь-якому місті чи населеному пункті з абсолютно мінімальним бюджетом або взагалі без такого - для цього достатньо взяти кілька музичних інструментів, вийти в центр свого міста та радувати перехожих.
Перший фестиваль ми зуміли реалізувати з бюджетом в 10.000 грн. 90% суми в проект вклали наші друзі, а решта додала сама команда. Посольство Литви в Україні оплатило приїзд чотирьох музичних колективів і сольних виконавців, в т.ч. добре відомої в Україні групи Биплан, а ще в 2014 нас підтримав Святослав Вакарчук і Денис Дудко, які ввечері прийшли на Пейзажну алею, де грали та співали пісні групи The Beatles ", - розповідає Олеся Корженевська, голова ГО Логістичний Штаб і продюсер Дня Вуличної Музики в Україні.

Виступити під час Дня Вуличної Музики може кожен бажаючий. Мінімальний відбір буде проходити тільки для музичних колективів, що бажають виступити на локаціях, забезпечених музичним обладнанням. Якщо музиканту не потрібно підключення до електроживлення, він вільний приходити і грати де завгодно. Зареєструватися на ДВМ-2017 можна на сайті за посиланням: http://streetmusic.com.ua/registration


Відзначимо, на Дні Вуличної Музики в Києві виступить

українська співачка Alloise

.


День вуличної музики - це проект, який не має постійного фінансового забезпечення або прибутку. Тому дуже важливою є підтримка небайдужих людей. Підтримати День вуличної музики можна будь комфортної сумою через кнопку "Допоможи проекту" на сайті ДВМ:

http://streetmusic.com.ua/donate


20 травня День вуличної музики з усіх міст транслюватиметься через загальнонаціональний твіттер аккаунт @smd_ua і instagram @streetmusicday_ua.


Не пропустіть кращий день в році!


www.streetmusic.com.ua


www.facebook.com/streetmusicday


Івент у Facebook:


www.facebook.com/events/1740155959536464


День Вуличної Музики 2016 - відеозвіт


https://youtu.be/PNb7ZNkHFcQ


YouTube канал ДВМ


https://www.youtube.com/user/streetmusicua

























Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?