ГПУ розслідує зловживання "Укргазвидобування" при закупівлі обладнання
Категорія
Події
Дата публікації

ГПУ розслідує зловживання "Укргазвидобування" при закупівлі обладнання

ГПУ розслідує зловживання "Укргазвидобування" при закупівлі обладнання

Генеральна прокуратура України почала розслідувати зловживання посадовими особами компанії "Укргазвидобування" при проведенні в квітні 2016 року процедур закупівлі установок з осушення газу.
Про це свідчить рішення Печерського районного суду Києва від 16 березня, пише « Економічна правда».
Як повідомляється, суд надав слідчим тимчасовий доступ до документів "Укргазвидобування", зокрема до річного плану закупівель на 2016, протоколів засідань тендерних комітетів, пропозицій учасників, звіту про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій, а також документів щодо оскарження учасниками процедури проведення запиту цінових пропозицій.
Йдеться про оголошений в квітні 2016 році тендер на закупівлю установок осушення газу з проведенням процедури запиту цінових пропозицій в 2 етапи.
Згідно доводів слідства, до початку проведення 2-го етапу посадові особи компанії, зловживаючи своїми посадовими обов'язками, здійснили розкриття цінових пропозицій, порушивши вимоги порядку закупівель товарів, зазначає видання.
Генпрокуратура вважає, що посадові особи компанії передчасно розкрили конверти з пропозиціями учасників для недопущення перемоги в конкурсних торгах комерційних структур, непідконтрольних посадовим особам "Укргазвидобування".
Раніше повідомлялося, що "Укргазвидобування" планує побудувати 15 установок для осушення газу до 2018 року.
"Укргазвидобування" є найбільшим видобувачем газу в Україні. 100% акцій компанії належить НАК "Нафтогаз України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?