Знущання і національна ганьба: через сайт е-декларацій розгорається потужний скандал
Категорія
Події
Дата публікації

Знущання і національна ганьба: через сайт е-декларацій розгорається потужний скандал

Знущання і національна ганьба: через сайт е-декларацій розгорається потужний скандал
Джерело:  online.ua

У мережі розгорається скандал через сайт електронних декларацій, який, за підрахунками експертів, не функціонує вже тиждень.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяви експертів з організації "Реанімаційний пакет реформ".
Читайте також: Відома співачка з партії Порошенка здивувала декларацією
"Уже 7 днів неможливо подати е-декларацію - не працює сайт НАЗК", - повідомляється на сторінці РПР в Twitter.


Заступник мера Дніпра Яника Мірило назвала непрацюючу систему заповнення e-декларацій "театром абсурду і безкарності".
"До заповнення 700 000 е-декларацій залишилося 4 дні. Правильна ідея і задумка переросла в національну технічну ганьбу, символ абсурду, непрофессоналізма і безвідповідальності. Система просто НЕ ПРАЦЮЄ ("ви ж можете встати вночі" теж не допомагає вже. Вже і вночі не працює). При цьому системи з НАБАГАТО більшим навантаженням, як Приват 24 та інші, можуть працювати без вереску, скрипу і скиглення", - написала вона в своєму Facebook.
"Реально, таку працюючу систему може побудувати будь-яке нормальне ІТ-підприємство і не за мільйон, а менше. І замість відповідальності НАЗК і УСС НЕ продовжують не нести відповідальність, а крутити, вертіти, блефувати і отримувати премії. При цьому кримінальна відповідальність, якщо не подали вчасно. А кримінальна відповідальність за створення такої ситуації??? БУДЬ-ЯКА відповідальність?? Неймовірна ганьба, Театр Абсурду і Безкарності імені Е-декларацій.... або НЕ-декларацій...", - додала чиновниця з Дніпра.



Експерт в медіа сфері Леонід Цодіков назвав ситуацію з непрацюючим сайтом ганьбою.
"Ганьба це не те слово. Два дні понад півмільйона людей нічого не створюють, зайняті процесом входу в систему декларування. В кримінальники не хочеться, і ти вочевидь спостерігаєш повну відсутність держави. Повну нездатність чинної політичної системи організувати хоч якийсь процес. І справа навіть не в конкретних людях, справа в тому, що така організація держави - це повна її відсутність", - написав він на своїй сторінці в Facebook.
Також про проблеми з сайтів, на якому заповнюються електронні декларації, розповіла і віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
"Цього разу я заздалегідь заповнила декларацію, почала робити це кілька тижнів тому. І вже тиждень намагаюся її перевірити, в тому числі з членами сім'ї, щоб не було помилок, і відправити. Проблема в тому, що сторінка НАЗК відкривається тільки з одного компа і в одному місті, значить, як ти починав її заповнювати в приміщенні ВР, то звідти можеш і відправити. А останній тиждень сайт просто висить і вдень, і вночі", - написала вона.



Заступник міністра юстиції Анна Онищенко також не змогла заповнити декларацію.



Ситуацію прокоментував член Національної комісії з попередження корупції Руслан Рябошапка, який повідомив, що найближчим часом відомство збереться на екстрене засідання.
"Ситуація з функціонуванням Єдиного державного реєстру декларацій стає, на жаль, вибухонебезпечною. Вніс пропозицію про термінове скликання засідання НАЗК, на якому ми повинні сьогодні ж знайти рішення проблеми", - написав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні президент України Петро Порошенко підписав зміни до антикорупційного закону, згідно з яким заповнювати електронні декларації зобов'язані антикорупційні діячі та представники громадських організацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?