Росію, США і Європу чекає один і той же драматичний сценарій - український публіцист
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію, США і Європу чекає один і той же драматичний сценарій - український публіцист

Росію, США і Європу чекає один і той же драматичний сценарій - український публіцист
Джерело:  online.ua

Великі світові держави - Китай, Росію, США, а також країни Європи чекають серйозні внутрішні конфлікти, які можуть виникнути в тому числі і через процес глобалізації в економіці і суспільстві.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив український публіцист і філософ Сергій Дацюк.
"Якщо ми говоримо про Україну, то говоримо поняттями: війна, виграти війну, довершити революцію. Якщо ми говоримо про світ, то він напередодні революцій, але там ще це все не відбувається. У Європі, Китаї, Росії і США все це ще не відбувається. США, ЄС і Китай повинні пройти через революцію і конфлікти", - вважає публіцист.
Читайте також: США готують своїм союзникам в Азії царський подарунок
"Питання будь-якої революції полягає в долі багатих і бідних. Жертвують найбіднішими і найбагатшими. Є ще пасіонарії - люди, які жертвують собою добровільно. Тобто є три групи. Після проходження революцій і глобальних громадянських воєн, коли громадянські війни йтимуть і всередині США, і ЄС, і РФ, і Китаю, отримаємо нову світову архітектуру зі зміненою роллю держав. Зараз капітал став глобальним, а держави продовжують бути національними", - пояснює свою позицію Дацюк.
"Капітал за рахунок глобалізації може купувати національні держави. Це розрив, тому суспільство повинно теж піднятися на глобальний рівень, стати на один рівень з корпорацією і взяти на себе частину державних функцій. В іншому випадку держави просто перетворяться на філії корпорацій. Краще зберегти державу, але під тиском громад використовувати її для противаги корпораціям", - додав він.
Також Дацюк вважає, що конфлікт між такими державами, як США і Китай, є менш імовірним, ніж внутрішні конфлікти в цих країнах.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: В Україні вже відбувся третій Майдан, просто влада не хоче це визнавати - український філософ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?