ЄС відмовив Україні: ЗМІ оприлюднили невтішні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС відмовив Україні: ЗМІ оприлюднили невтішні новини

ЄС відмовив Україні: ЗМІ оприлюднили невтішні новини

Влада Євросоюзу після гучного скандалу неочікувано для всіх відмовилася переглядати рішення щодо призупинення ввезення м’яса птиці з України до ЄС. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів ще 23 січня повідомила про рішення Євросоюзу призупинити ввезення з України м’яса птиці.

"Рішення, очевидно, пов’язане із загибеллю птиці від грипу 18 січня на ПП "Хутір" у Вінницькій області. У відомстві запевнили, що станом на 23 січня вся наявна в епізоотичному осередку птиця умертвлена гуманним безкровним методом та спалена і розпочалися заходи щодо проведення дезінфекційних робіт", - сказано в повідомленні.

Що важливо, 2 тижні тому в рамках Ради асоціації Україна-ЄС офіційний Київ переконував європейських партнерів локалізувати заборону найближчими селами навколо виявлених осередків зараження. Декілька днів тому у Брюсселі відбулося засідання Комітету головних ветеринарних інспекторів, на якому пропозиція про локалізацію була відхилена.

Варто звернути увагу на те, що у березні 2019 року Єврокомісія досягла домовленості з Україною про зміну угоди про зону вільної торгівлі, що має на меті обмежити неконтрольоване ввезення курятини в ЄС. Рішення стосувалося ситуації, якою незадоволені європейські фермери. Йдеться про знайдений українською компанією "Миронівський хлібопродукт" спосіб обійти жорсткі обмеження на імпорт курячого філе в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада Європейського Союзу виступила з важливою заявою,  а також озвучила нові вимоги до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?