Nima від 6SensorLabs за дві хвилини перевірить Вашу їжу на вміст глютену
Категорія
Технології
Дата публікації

Nima від 6SensorLabs за дві хвилини перевірить Вашу їжу на вміст глютену

Nima від 6SensorLabs за дві хвилини перевірить Вашу їжу на вміст глютену
Джерело:  itc.ua

Компанія 6SensorLabs випустила невеликий пристрій, названий Nima. Даний пристрій примітний тим, що може істотно полегшити життя чутливих до глютену людей, тому може розпізнати наявність його в будь-якому продукті, передає  itc.ua.

Для роботи пристрій використовує одноразові контейнери, куди завантажується частина страви. Вартість одного такого контейнера становить $3,99, тоді як сам пристрій оцінено в $249. Повідомляється, що контейнери будуть продаватися упаковками. Однієї такої упаковки повинно вистачати приблизно на місяць.

Контейнери можна переналаштувати на виявлення інших шкідливих харчових добавок, патогенів або алергенів. В даний час в розробці знаходяться контейнери для визначення вмісту арахісу і лактози.

Компанія 6SensorLabs вже почала прийом попередніх замовлень на глютеномер Nima.

Алергія на глютен (целіакія) - досить рідкісне захворювання. Воно спостерігається приблизно у 1% населення - в середньому 1 людина з 100-150, але навіть цей 1% змушений сильно обмежувати себе в їжі, оскільки цей складний білок входить до складу багатьох злакових культур і міститься практично у всіх хлібобулочних виробах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?