ЄС надасть Україні 30 млн євро грантової допомоги
Категорія
Фінанси
Дата публікації

ЄС надасть Україні 30 млн євро грантової допомоги

ЄС надасть Україні 30 млн євро грантової допомоги

Україна отримає 30 млн євро грантової допомоги від ЄС завдяки продовженню 4 програм прикордонного співробітництва, які нещодавно Мінекономрозвитку підписало з Єврокомісією. Про це повідомляє Мінекономрозвитку на своїй сторінці в  Facebook.

Кошти спрямовані на подальший розвиток і модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску Красноїльськ і Дяківці на українсько-румунському кордоні; Рава-Руська, Устилуг-Зосін, Краковець, Шегині та Ягодин на українсько-польському; Ужгород-Вишнє Нємецке на українсько-словацькому; і Лужанка - Берегшурань"- на українсько-угорському.

Також на кордоні з Угорщиною побудують пункт пропуску водного сполучення Вилок для байдарочників.

"Частина гранту сприятиме розвитку сучасної ІТ-інфраструктури відділів прикордонної та митної служби, зниженню уразливості прикордонних територій від ризику повеней, поліпшенню забруднень від хімічних звалищ і скидання стічних вод у регіоні Нижнього Дунаю, проведення експертного оцінювання для інтеграції української і молдавської електричних систем в енергетичну мережу ENTSO-E", - йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?