Скоро з'явиться перша у світі підземна автоматична вантажна транспортна система
Категорія
Технології
Дата публікації

Скоро з'явиться перша у світі підземна автоматична вантажна транспортна система

Скоро з'явиться перша у світі підземна автоматична вантажна транспортна система
Джерело:  IEEE Spectrum

Компанія Cargo Sous Terrain з Цюріха представила новий план щодо створення підземної транспортної системи. Ідея полягає у прокладанні на глибині 50 м тунелю, діаметром 6 м і довжиною 66,7 км. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  IEEE Spectrum.


У компанії кажуть, що цей тунель з'єднає Цюріх з центрами логістики, розташованими неподалік південно-західного Берна. З поверхнею цей тунель з'єднується за допомогою чотирьох наземних станцій, через які здійснюються всі транспортні операції. А в подальших планах система повинна бути розширена так, щоб з'єднати Цюріх з Люцерном і, в кінцевому рахунку, з Женевою.


Прокладений в тунелі шлях містить три смуги руху, забезпечені індукційними системами бездротової передачі енергії, даючи енергію транспортним візкам, які здатні переміщатися в автоматичному режимі зі швидкістю 30 кілометрів на годину. У верхній частині тунелю прокладено монорельс, по якому зі швидкістю 60 кілометрів на годину переміщаються вантажні контейнери. Передбачається, що вся потрібна для роботи транспортної системи енергія черпається з поновлюваних джерел, зокрема, від сонячних батарей, встановлених на дахах і в околицях наземних станцій.


В основу транспортної системи лягла ідея, що великі вантажні автомобілі можна замінити великою кількістю менших електричних транспортних засобів. Транспортні компанії замість того, щоб отримувати одну велику поставку протягом дня можуть отримувати кілька поставок набагато менших обсягів, що додасть їхній роботі велику гнучкість і оперативність. І, цілком можливо, що в майбутньому, завдяки подібним системам, жителі великих міст ніколи більше не побачать на вулицях великовантажних вантажівок, які створюють на дорогах масу проблем іншим водіям.


Слід зауважити, що 3.4 мільярда доларів - це досить серйозна сума, особливо з урахуванням того, що компанія Cargo Sous Terrain розраховує на фінансування з приватних джерел. І, навіть якщо цій компанії вдасться знайти необхідне фінансування, то найбільш раннім терміном, коли можна буде очікувати на початок роботи нової транспортної системи, стане 2030 рік.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?