Рецепт до Дня святого Валентина: Печиво «Валентинки» (фото)
Категорія
Культура
Дата публікації

Рецепт до Дня святого Валентина: Печиво «Валентинки» (фото)

Рецепт до Дня святого Валентина: Печиво «Валентинки» (фото)
Джерело:  online.ua

Цієї неділі - День святого Валентина, він же День усіх закоханих. Пропонуємо вам рецепт цього милого печива. В основі - ванільне пісочне печиво на жовтках - ніжне і просто тане в роті. Зручність рецепта в тому, що вам не потрібно замішувати для нього два види тіста. Ви замішуєте одне і просто додаєте в половину червоний барвник.
Інгредієнти для печива «Валентинки»:

  • вершкове масло кімнатної температури - 400 г;

  • цукрова пудра - 200 г;

  • жовтки від великих яєць - 7 шт. (120 г);

  • ванільна есенція - 1 ч.л .;

  • сіль - 1/4 ч.л .;

  • борошно - 550-600 г;

  • кілька крапель червоного барвника.


Спосіб приготування печива «Валентинки»:

Готуємо тісто. Масло збиваємо з цукровою пудрою до кремоподібного стану.



Поступово додаємо ванільну есенцію і жовтки, добре збиваючи після кожного додавання. Додаємо сіль і борошно, замішуємо тісто. Якщо тісто виходить занадто м'яким, додаємо додаткове борошно.



Ділимо тісто навпіл. В одну половину додаємо барвник і добре вимішуємо.



Охолоджуємо тісто в холодильнику протягом 40 хвилин. Потім виймаємо. Червоне тісто розкочуємо між листами пергаменту в пласт товщиною 1,5-2 см.



Вирізаємо формочкою сердечка.



Змащуємо сердечка злегка збитим білком і складаємо стопочкою, притискаючи одне до одного.



Кладемо їх в морозильну камеру і даємо полежати 30 хвилин. Потім виймаємо і обліплюємо білим тістом так, щоб вийшли циліндри.



Загортаємо їх в плівку і даємо полежати в морозилці ще 20 хвилин. Виймаємо і нарізаємо на скибочки товщиною 5-7 мм. Кладемо на деко.



Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і і випікаємо до золотистих країв, приблизно по 12-15 хвилин на партію. Остуджуємо і подаємо.


Приємного чаювання!


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?