Перемир'я Путіна і Обами в Сирії загрожує ще більшим кровопролиттям - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Перемир'я Путіна і Обами в Сирії загрожує ще більшим кровопролиттям - західні ЗМІ

Перемир'я Путіна і Обами в Сирії загрожує ще більшим кровопролиттям - західні ЗМІ
Джерело:  Slate

США і Росія домовилися про режим припинення вогню в Сирії опівночі з п'ятниці на суботу, 27 лютого, про що вже поговорили Барак Обама і Володимир Путін. Перемир'я повинне було набути чинності минулого тижня, але американський держсекретар Джон Керрі і глава МЗС РФ Сергій Лавров продовжили переговори про умови договору. Звичайно, це дуже добре для Вашингтона і Москви, що вони уклали угоду, але і сирійці, які проживають на охопленій війною території, повинні припинити бойові дії.


Думками про те, чому припинення бойових дій залежить не тільки від США і РФ, і чому кровопролиття в Сирії може посилитися, поділився у своєму блозі для онлайн-журналу Slate аналітик в сфері зовнішньої політики Джошуа Кітінг; переклад статті зробив ONLINE.UA.


Згідно з даними Washington Post, не зовсім ясно, чи виступають наразі росіяни від імені режиму президента Сирії Башара Асада, але позаяк російські авіаудари були вирішальними у недавній військовій кампанії уряду навколо Алеппо, здається малоймовірним, що Асад наступатиме без допомоги РФ.


У переговорної групи, яка представляє сирійську опозицію, яку підтримує Захід, є час до полудня п'ятниці на розгляд угоди. З огляду на те, наскільки сирійські повстанці почуваються обдуреними провальними спробами США припинити російські авіаудари, висока ймовірність того, що, як мінімум, деякі групи повстанців відмовляться дотримуватися режиму припинення вогню.


Ще одна складність угоди полягає в тому, що це лише часткове припинення вогню - авіаудари проти ІДІЛ і пов'язаного з "Аль-Каїдою" "Фронту ан-Нусра" все ще будуть дозволені в Сирії. З огляду на те, що різні групи часто змішуються, і що Росія і США не можуть дійти згоди щодо того, кого вважати терористами, повстанські групи стурбовані тим, що Росія використовуватиме цю лазівку для продовження бомбардувань їхніх позицій.


З огляду на, що припинення вогню - якщо воно насправді станеться - ефективно заморозить недавні успіхи уряду на території навколо Алеппо, ми, ймовірно, побачимо жорстоке і криваве посилення бойових дій в найближчі дні, коли за підтримки Росії сили Асада намагатимуться отримати по максимуму можливого. Втім, все було жорстоко і криваво вже протягом декількох років: оголошення про укладення угоди з припинення вогню сталося в той же день, коли комісія ООН випустила новий звіт, звинувативши сирійські урядові сили поряд з ІДІЛ в поточних військових злочинах і злочинах проти людяності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?