Командувач НАТО дав прогноз щодо поставок зброї Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Командувач НАТО дав прогноз щодо поставок зброї Україні

Командувач НАТО дав прогноз щодо поставок зброї Україні
Джерело:  Голос Америки

Командувач  силами НАТО в Європі  Філіп Брідлав розповів про те, як в Європі відбувається нарощування військової потужності для захисту від потенційної загрози з боку країни-агресора Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.


"З передової в Україні надходять повідомлення про збільшення кількості атак. Понад 450 нападів за останній тиждень. Напруга відбувається в місцях, які довгий час були відносно спокійними, наприклад у Луганську. Також, ці атаки включають озброєння, яке було заборонено попередніми домовленостями: калібр, розмір і радіус дії. Я переконаний, Росія буде посилювати чи послаблювати тиск на контактної лінії, щоб тиснути на Київ, вимагаючи від нього першим виконати його частину домовленостей, що для Києва важко зробити", - заявив генерал Брідлав.


Пізніше він додав, що, в той час, як Росія використовує всі інструменти державної сили для чинення тиску на Україну: гроші, дипломатію, інформаційні, військові та економічні ресурси, НАТО не має відкидати будь-які інструменти впливу з арсеналу.


"Я подав відповідні рекомендації уряду", - повідомив Філіп Брідлав про постачання озброєння в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  НАТО збирається посилювати присутність в Східній Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?