У Порошенко назвали кандидата у прем'єри і дату голосування: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенко назвали кандидата у прем'єри і дату голосування: опубліковано відео

У Порошенко назвали кандидата у прем'єри і дату голосування: опубліковано відео
Джерело:  YouTube

Парламентська фракція Блок Петра  Порошенко виступає за призначення прем'єр-міністром  нинішнього голову Міністерства фінансів Наталі Яресько.

Про це заявив лідер фракції Юрій Луценко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір телеканалу "Інтер".

"Перший варіант, який підтримує наша фракція, суспільство і наші західні партнери — формат технократичного уряду на чолі з Яресько", — сказав він.

Також Луценко підкреслив, що у фракції вірять, у змогу Яресько на формування позапартійного уряду, який прискорить проведення реформ.

При тому, за його словами, такий варіант Кабмину не підтримує фракція "Самопомочі".

Він також висловив сподівання, що позачергове засідання Ради буде проведено 24 березня.

"Могу висловити надію, що наступного тижня, приблизно у четвер (24 березня), ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем'єра, новий уряд, нову програму дій", — додав він.

Також Луценко виключив варіант, що діючий прем'єр Арсеній Яценюк може залишитись на третій термін і повідомив, що зараз тривають консультації щодо формату майбутнього Кабміну.

"Я виключаю те, що Яценюк може залишитись прем'єр-міністром на третій рік. Мені здається, що й він сам, і фракція "Народний фронт", і уряд фактично недієздатні. І останні консультації ведуться лиш щодо того, який формат наступного уряду буде прийнятий у парламенті», — резюмував Луценко.



Тим часом, сама Яресько заявила, що поки не збирається уходити зі своєї посади.


"У мене немає прем'єрських амбіцій. Моя мета - допомагати українському народу, у даному випадку - на посаді міністра фінансів. А завтра буде, що буде", - сказала вона у коментарі Укринформу.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова Адміністрації президента назвав двох головних кандидатів на крісло прем'єра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?