У Росії в присутності Путіна не запустилася ракета: відео виправдань чиновників
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії в присутності Путіна не запустилася ракета: відео виправдань чиновників

У Росії в присутності Путіна не запустилася ракета: відео виправдань чиновників
Джерело:  online.ua

27 квітня о 5:01 ранку повинен був відбутися перший запуск ракети-носія "Союз-2.1а" з нового російського космодрому Східний, проте в присутності президента Росії Володимира Путіна запуск не відбувся.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
Диктор на космодромі оголосив, що запуск ракети перенесений на добу.
"В "Роскосмосі" не мають інформації", - заявив представник держкорпорації, відповідаючи на питання про причини перенесення.
Водночас повідомляється, що запуск перенесли з технічних причин.
"Команда на запуск була перервана на останній хвилині перед стартом", - сказав співрозмовник.
Заступник голови Роскосмосу Олександр Іванов сказав, що "стався збій, що не має ніякого відношення до роботи стартової системи".


За словами глави «Роскосмосу» Ігоря Комарова, «за дві з половиною хвилини до контакту підйому стався автоматичний відбій циклограми».
«Після команди «надув» сталася автоматична зупинка пуску в зв'язку зі збоями роботи автоматизованої системи управління. Орбіта для виведення була сонячно-синхронна, в зв'язку з цим планується перенесення на одну добу, за цей час будемо відпрацьовувати всі відхилення», - сказав Комаров.
Прес-секретар Дмитро Пєсков заявив, що Путін затримається на космодромі до з'ясування перспектив повторного запуску, призначеного на 28 квітня.
Нагадаємо, опозиціонер Олексій Навальний розповів, як фігуранти "справи Магнітського" переводили гроші в офшори соратника президента Росії Володимира Путіна віолончеліста Сергія Ролдугіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?