У мережі згадали жорстокий розгін останнього українського мітингу в Донецьку: опубліковані фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі згадали жорстокий розгін останнього українського мітингу в Донецьку: опубліковані фото і відео

У мережі згадали жорстокий розгін останнього українського мітингу в Донецьку: опубліковані фото і відео

У мережі згадали, як два роки тому, 28 квітня 2014 року, в Донецьку проходив останній проукраїнський мітинг, і як його розганяли сепаратисти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook юриста Олександра Гуленко.
Як відомо, 28 квітня 2014 року в Донецьку пройшов останній мітинг «Донецьк - це Україна». Донецькі активісти збиралися біля пам'ятника Сергію Бубці, поруч зі спорткомплексом «Олімпійський». Було прийнято рішення пройтися колоною по центру міста. Однак сепаратисти напали на ходу через 5 хвилин після його початку. Вони були озброєні битами і травматичною зброєю. Деякі з них були у формі співробітників міліції. Після того, як мітинг був розігнаний, сепаратисти вишукували активістів по місту до самого вечора.
«На наступний день, 28 квітня 2014 року, кілька тисяч беззбройних жителів міста, незважаючи на смертельну небезпеку, вже після того як були вбивства українських патріотів в Донецьку, вийшли на останній мирний мітинг за Україну, який був жорстоко розігнаний збройними сепаратистами. Жителі міста, як могли, намагалися протистояти. Мер же Лук'янченко тоді говорив, що Захарченко в міськвиконкомі - це його охорона, Ахметов заявляв про готовність стояти на барикадах разом із загарбниками обладміністрації, тому що вони представники Донбасу, який потрібно почути, Тарута розповідав, що все під контролем», - згадує Гуленко.
У коментарях жителі Донецька також діляться спогадами про події дворічної давності:
«Тоді підвозили хлопців з шурупами, які застрягли в шиї. Студенти - хлопець і дівчина. Їм під ноги кидали петарди з цвяхами .. Чесно скажу, коли до тебе на зустріч валить натовп лисих гопників з палицями, арматурою і криками «Ра-Сі-я»- коліна злегка сіпаються», - пише Олексій Кулик.


Раніше  боєць АТО з Донецька в інтерв'ю ONLINE.UA розповів про те, що для вихідців з Донбасу сепарскій полон був майже рівносильний смерті.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?