У Швеції від міністра Путіна вимагають пояснень через погрози
Категорія
Світ
Дата публікації

У Швеції від міністра Путіна вимагають пояснень через погрози

У Швеції від міністра Путіна вимагають пояснень через погрози

У Швеції політики вимагають пояснень від Росії після заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що його країна вживе військово-технічних заходів, якщо Швеція вступить до НАТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Опозиційна Помірна коаліційна партія Швеції запропонувала викликати посла Росії, щоб той розтлумачив слова Лаврова.
"Виникає багато питань, тому я думаю, що це важливо, що міністр закордонних справ викликав посла Росії пояснити, що Росія і російський міністр закордонних справ мають на увазі", - зазначила прес-секретар партії.
Екс-міністр оборони Швеції сказав, що необхідно говорити з Росією безпосередньо, а не через ЗМІ.
"Міністр одночасно говорить, що кожна країна має право сама вирішувати, а в той же час читачеві дають зрозуміти, що буде дуже сильна реакція з боку Росії. Важливо говорити з Росією безпосередньо і не допускати такого роду діалогів в ЗМІ", - сказав колишній міністр.
Член Європейського парламенту Ларс Адактуссон написав в Twitter, що коментарі Лаврова "наочно показують, чому Швеція повинна вступити в НАТО".
Раніше президент США Барак Обама заявив, що президент Росії Володимир Путін бачить в НАТО, Євросоюзі і трансатлантичній єдності загрозу російській владі.
На це прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков відповів, що, крім риторики Брюсселя, про небезпеку свідчить наближення Альянсу до російських кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?