Саакашвілі розповів, чим Путін погрожує Одесі: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Саакашвілі розповів, чим Путін погрожує Одесі: опубліковано відео

Саакашвілі розповів, чим Путін погрожує Одесі: опубліковано відео

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі розповів про погрози і провокації, які виходять від Росії, її президента Володимира Путіна і пов'язаних з ними людей на адресу Одеси.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг губернатора, відео якого він виклав на своєму Facebook.
«Для тих, хто сподівається, вірить, в душі будує плани про те, що тут колись будуть якісь речі, пов'язані з "Новоросією", що Одеса колись відколеться від України, я хочу сказати, що Одеса не просто ніколи не відпаде від України - Одеса буде головним локомотивом розвитку України на багато десятиліть вперед», - заявив він.
Також Саакашвілі підкреслив, що річницю трагедії 2 травня мають намір використовувати і зовнішні, і внутрішні сили, які не хочуть миру в Україні.
"Грунтуючись на тому досвіді, який я маю з путінською Росією, я не сумніваюся, що вони готують провокації, вони будуть, спробують використати річницю трагедії "2 травня", щоб розхитати ситуацію в Одесі та Україні... Є конкретна інформація, яку ми отримуємо від СБУ та інших служб - досить тривожна", - зазначив губернатор.


Крім того, він повідомив, що є люди, "яким дуже невигідні зміни, які ми провели чи намагаємося провести в Одесі".
"Це корупціонери, місцеві мафіозі, багато хто з них пов'язаний з Москвою тісно, ​​це не викликає жодних сумнівів", - додав він.
Також Саакашвілі зазначив, що не до кінця задоволений ходом розслідування справи про події 2 травня 2014 року в Одесі, і новий генпрокурор мусить довести до кінця цю справу.
Він також нагадав, що до забезпечення правопорядку в Одесі на річницю трагедії будуть залучені близько 3 тис. правоохоронців і нацгвардійців.
При цьому Саакашвілі підкреслив, що будь-які повідомлення про те, що нібито будуть віддаватися накази стріляти на поразку, не відповідають дійсності.
"Ніхто ніяких подібних доручень представникам МВС давати накази про стрілянину на поразку чи чогось подібного не давав", - заявив Саакашвілі.


Як відомо, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в центрі Одеси відбулися зіткнення проукраїнських активістів з учасниками проросійського «антимайдану», в результаті яких загинули 48 осіб і близько 200 отримали поранення.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Саакашвілі виступив із заявою, в якій підкреслив бездіяльність СБУ і президента України Петра Порошенка, які нічого не роблять щодо ситуації в Одесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?