СБУ затримала інтернетного бійця за "Новоросію": опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ затримала інтернетного бійця за "Новоросію": опубліковано відео

СБУ
СБУ затримала інтернетного бійця за "Новоросію": опубліковано відео

Співробітники Служби безпеки України

затримали жителя Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах і закликав до створення Дніпропетровської народної республіки.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.


Відзначається, що під час Революції Гідності чоловік зібрав групу молодих людей і нападав на учасників Євромайдану біля Дніпропетровської облдержадміністрації. Згодом, після поїздки до окупованого Криму і Росії, почав проводити антиукраїнські інформаційні акції.


"За вказівкою кураторів з терористичної організації ДНР зловмисник активно поширював антиукраїнські матеріали на різних інформаційно-політичних інтернет-сторінках. Він поширював також інформацію, спрямовану на дискредитацію українського війська, матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, громадянської непокори чинній владі, інструкції з ухилення від мобілізації тощо", - йдеться в повідомленні.


Також спільник терористів інформував кураторів про настрої населення та соціально-політичну ситуацію в Дніпропетровську. Під час обшуку співробітники СБУ вилучили у нього комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.


Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.



Раніше повідомлялося, що

співробітники СБУ в покинутій будівлі на виїзді з Одеси знайшли цілий арсенал зброї

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?