Наші солдати невеселі, їм не дають воювати - український музикант про поїздку на Донбас
Категорія
Культура
Дата публікації

Наші солдати невеселі, їм не дають воювати - український музикант про поїздку на Донбас

Наші солдати невеселі, їм не дають воювати - український музикант про поїздку на Донбас
Джерело:  online.ua

Лідер київського рок-гурту "Вій" Дмитро Добрий-Вечір

поділився своїм найсильнішим враженням від поїздки на Донбас.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Нашим солдатам не дають воювати. Вони невеселі, засмучені - тому що їм не дають воювати. Кажуть: "Був би наказ, ми б за тиждень звідти сепарів винесли нах*р! "І це не бравада, вони свою силу розуміють. А їм не дають - просто тупо не дають", - говорить музикант.


Він також розповів про десятиденні гастролі групи "Вій" для українських бійців на Донбасі.


"Ми знали - на Донбас їде "музичний поїзд", в ньому кілька колективів. Знали, що співорганізатор - Міністерство оборони, і будемо виступати перед бійцями. Проект - волонтерський, тобто ми працювали безкоштовно. Ця поїздка давно готувалася, відкладалася, але, нарешті, вирушили.


Кожен день приблизно проходив так: наприклад, ми вранці дізнаємося, що їдемо в Авдіївку. Там заплановано чотири школи, військова частина і ввечері спільний концерт в Будинку культури. Розподіляється, хто куди їде, яку апаратуру бере - і роз'їжджаємося. Грали кілька разів на день, точно не рахував, але у "Вія" було більше двадцяти концертів", - розповів Добрий-Вечір.


Співак розповів про настрої жителів тих міст, які були захоплені сепаратистами, але потім звільнені українськими військовими.


"Грали в Авдіївці. Там стріляють - це чути. У школі виступаємо, а зі шкільного двору чути артилерійські залпи. Десь в стороні, кілометрів п'ять-шість. Ось так вони живуть. І народ - видно, що переляканий. Хоча молодь ходить така веселенька. Все перемішалося. Якось після концерту в школі ми обідали. І ось одну панночку прорвало: вона почала лаяти і нас, і їх, і Україну, і Росію. Її будинок був на лінії вогню - і снаряди залітали з обох сторін. Розумієш? І цю жінку можна зрозуміти - по-людськи. Але потім нам розповіли, що два роки тому вона теж ходила, махала російськими прапорцями. Зараз, можливо, вона розуміє, що помилялася. Але ти ж махала? Чого ж ти хочеш? На що скаржишся?", - запитує музикант.


Читайте

повний текст інтерв'ю Дмитра Добрий-Вечір ONLINE.UA: Є люди, які винні у війні не менше Путіна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?