В Україні скандал з місією ООН і СБУ: не обійшлося без росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні скандал з місією ООН і СБУ: не обійшлося без росіян

В Україні скандал з місією ООН і СБУ: не обійшлося без росіян
Джерело:  LB.ua

В Україні делегації ООН відмовили в доступі до деяких місця позбавлення волі або тимчасового утримання людей під вартою, які перебувають під управлінням Служби безпеки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.
Після цього ООН звинуватила Україну в порушенні зобов'язань держав-членів, прийнятих в рамках Факультативного протоколу до Конвенції проти катувань.
Пізніше заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова розповіла, що делегація ООН провела моніторинг всіх пенітенціарних установ, які планувала відвідати в Україні, але позапланову перевірку управлінь СБУ в Маріуполі та Краматорську представники спецслужби не дозволили провести.
"СБУ аргументує це тим, що членом цієї моніторингової місії був громадянин РФ", - повідомила вона.
Заступник міністра зазначила, що буде зустрічатися з цього приводу з представниками підкомітету ООН і СБУ.
Конвенція ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН в 1984 році. У 2006 році набу чинності Факультативний протокол до цієї Конвенції. Він надає можливість експертам ООН без попередження відвідувати місця позбавлення волі і розмовляти з ув'язненими і затриманими без присутності представників влади.
Нагадаємо, президентУкраїни Петро Порошенко відвідав історичний саміт ООН разом з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і одним з лідерів кримських татар Мустафою Джемілєвим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?