Російський мільярдер отримав українське громадянство
Категорія
Політика
Дата публікації

Російський мільярдер отримав українське громадянство

Російський мільярдер отримав українське громадянство
Джерело:  interfax.com.ua

Російський мільярдер Костянтин Григоришин

, який народився в Запоріжжі і свої основні активи тримає на території України, отримав українське громадянство.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на І

нтерфакс-Україна

.


Інформацію про отримання Григоришиним українського паспорта підтвердили і в Державній міграційній службі.


При цьому у відомстві додали, що реалізація права на «набуття громадянства України за територіальним походженням є суб'єктивним правом, залежить тільки від волевиявлення особи і не може бути обмежена державою».


«Громадянин Російської Федерації і Республіки Кіпр Григоришин Костянтин Іванович звернувся до одного з підрозділів міграційної служби із заявою про набуття громадянства України в спрощеному порядку за територіальним походженням відповідно до частини першої статті 8 Закону України "Про громадянство України", в зв'язку з тим, що народився на території України", - уточнили в відомстві.


Крім того, в Міграційній службі зазначили, що кримінальні справи, порушені стосовно Григоришина, не могли стати перешкодою для отримання ним українського громадянства.


"Наявність будь-якого кримінального судочинства на території України або, наприклад, Російської Федерації щодо особи не є підставою для відмови в прийнятті позитивного рішення про набуття особою громадянства України за територіальним походженням", - заявили там.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Басманний суд Москви ухвалив заарештувати Костянтина Григоришина

за звинуваченням в невідшкодування збитків у розмірі 916,9 млн руб (близько 250 млн гривень).


Також йому було заочно пред'явлено звинувачення в ухиленні від сплати податків, тоді мільярдера оголосили в міжнародний розшук.


Варто додати також, що в Україні

на адресу Костянтина Григоришина звучали звинувачення в допомозі бойовикам ЛНР

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?