В Ердогана прокоментували листа Путіну із вибаченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

В Ердогана прокоментували листа Путіну із вибаченнями

В Ердогана прокоментували листа Путіну із вибаченнями

Турецький президент  Реджеп Тайіп Ердоган дійсно відправив президенту РФ Володимиру Путіну  листа зі словами півчуття родині пілота, загиблого у літаку Су-24, який був збитий минулого року на сирійсько-турецькому кордоні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNNTurk.

Як запевнив прес-секретар турецького президента, Ердоган відправив Путіну листа, в якому висловив глибоку скорботу з приводу збитого російського військового літака і висловив співчуття родині загиблого пілота і попросив у неї вибачення.

"Я хочу ще раз поділити біль із родинами загиблих пілотів і висловити їм свої співчуття, кажу їм - мені дуже шкода", - зацитував прес-секретар слова Ердогана.

Також він додав, що турецький лідер спрямував Путіну це послання, аби відновити дружні відносини з Росією, а також співробітництво з врегулювання місцевих конфліктів та спільній боротьбі з тероризмом.

Зазначимо, що у повідомленні на сайті Кремля у тексті послання Ердогана немає вибачень перед Путіним, а є лиш вибачення перед родиною загиблого льотчика.

«Я хочу ще раз висловити свій жаль і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу: вибачте. Усім серцем поділяю їхній біль. Родину російського пілота ми сприймаємо як турецьку родину. В ім'я полегшення болю я важкості нанесенної шкоди ми готові до будь-якої ініціативи», — йдеться у посланні.


Нагадаємо, раніше у інтерв'ю ONLINE.UA російський вчений і дипломат Георгій Кунадзе висловив впевненість в тому, що Володимир Путін вважає Реджепа Ердогана зрадником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?