У нас вже зубіщі: з'явилася чесна оцінка сили української армії
Категорія
Україна
Дата публікації

У нас вже зубіщі: з'явилася чесна оцінка сили української армії

У нас вже зубіщі: з'явилася чесна оцінка сили української армії
Джерело:  online.ua

Волонтер і блогер Серж Марко впевнений, що українська армія змогла зміцнитися в  військових діях на Донбасі, і за багатьма параметрами обійти армії країн Заходу.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"У нас не просто зуби. У нас - зубіщі! - коротко описав блогер українську армію і пояснив: - Ви розумієте, у нас, насправді, хороша армія. Я це готовий повторювати знову і знову. Так, вона недозабеспечена, вона не має достатнього фінансування, щоб її екіпірувати, як екіпірована американська армія. Але, при всьому значно переважає американську армію в Іраку. Якщо розбирати їх бойові дії, якщо порівнювати те, що творилося у нас, і що творилося там, ту ступінь опору і все інше, то можна сказати, що американська армія допустила ряд помилок".


"Є один журналіст, який їздив, по-моєму, з першим корпусом американської морської піхоти і записував, що бачив. Пізніше за його книгою, що викликала величезний суспільний резонанс, навіть був створений серіал. Цей серіал виробництва НВО називався "Покоління вбивць". Там розповідалося про те, як воювали морпіхи. І коли ти дивишся цей серіал, ти раптом бачиш те ж саме, що діється зараз у нас. Як солдати лагодять "Хаммери" за свої гроші - тому що техніка просто не пристосована до виконання бойового завдання, вона зношена, до неї немає запчастин... як офіцерів у тимчасових ППД хвилювало, як людина носить форму, а не яка боєготовність підрозділу. Як цим морським піхотинцям не видавали якісь пайки, запчастини. як їх посилали в одну точку, а потім говорили: "Ой, вибачте, вам взагалі в іншу сторону". Вони туди приходили, а там підрозділи, виявляється, не були готові до того, що до них йдуть ці морпіхи... І це було при тому, що іракська армія тоді вже готова була здаватися. У них був настільки низький моральний дух, що вони здавалися батальйонами. І при цьому всьому був допущений ряд помилок в цій експедиційній операції", - продовжив Марко.


"У нас зараз армія - 250 тисяч чоловік. У нас 200 тисяч резервістів. Це люди, які пройшли вогонь і воду. Це люди, які пройшли бойові дії, яких Америка не знала. Я бачив на полігонах як наші хлопці спілкуються з американцями. Американський боєць з реальним бойовим досвідом розповідає: коли я був там-то, і ми дізналися, що десь там є мінометна батарея, ми взяли танк, взяли ще щось, викликали вертоліт і знищили сімох талібів, які там були. А наші слухають-слухають, а потім кажуть: а ми сидимо якось третій день під "Градом". у нас одна БМП згоріла, друга БМП згоріла, дивимося - вже і танк догорає. і тут - раз! - припиняється обстріл. Ми розуміємо, що колона йде. Тільки вискакуємо - а нас знову "Градами" накривають, ми знову ховаємося...", - зазначив волонтер.


На його думку, солдати американської армії не проходили службу в тих умовах, в яких її проходить українська армія, і тому для них є шоком, як можна під постійним артилерійським вогнем, під РСЗВ вести ще й танкові бої.


"Так, у нас багато критики. В тому числі, і з приводу командирів. Тому що всі вони - люди. А люди мають право помилятися, можуть бути некомпетентними. Рівно так само, як і люди, які їх критикують. А вони некомпетентні, в цьому я більш ніж впевнений", - підкреслив блогер.


"Але ця армія створилася. Вона вистояла. Вона не здригнулася. І вона продовжує зміцнюватися - за допомогою волонтерів, за допомогою влади. Це ж все - народ України, як волонтери, так і влада. Наша армія посилюється. Їй вже немає аналогів в Європі. Крім, хіба що, боєготових частин Росії. Інших поки немає. Так що - маємо те, що маємо", - резюмував Серж Марко.



Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Шанси перемогти Росію високі, а Захарченко та Плотницький навряд чи довго проживуть - волонтер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?