Росія зазнала серйозної поразки в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія зазнала серйозної поразки в ООН

Росія зазнала серйозної поразки в ООН
Джерело:  ТАРС

Росія не змогла добитися переобрання до Ради ООН з прав людини і покине її після закінчення терміну своїх повноважень у кінці поточного року.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Повідомляється, що за результатами голосування в Генасамблеї ООН східноєвропейську групу країн в Раді з прав людини представлять Угорщина і Хорватія, які отримали відповідно 144 і 114 голосів. Росія отримала 112 голосів і не потрапила до Ради.


Всього вибрали 14 членів РПЛ на трирічний термін, повноваження яких почнуть діяти з січня 2017 року. Крім східноєвропейських країн, в нього увійдуть Єгипет, Руанда, Туніс, ПАР, Ірак, Китай, Саудівська Аравія, Японія, Бразилія, Куба, Великобританія і США.


Відзначимо, Російська Федерація перебувала в Раді ООН з прав людини з 2006 року з перервою на рік.


Раніше більше 80 гуманітарних організацій, в тому числі Human Rights Watch, закликали ООН не допустити обрання РФ в РПЛ через ситуацію з Сирією.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські військові, які за наказом президента РФ Володимира Путіна беруть участь у боротьбі з ІДІЛ у Сирії, завдали сім авіаударів по комплексу з трьох шкіл в сирійському селищі Хасс в провінції Ідліб, в результаті чого загинули 22 дитини і 6 вчителів.


Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін відмовився визнати, що удари завдавали російські військові. Однак в мережі  з'явилися фото- і відеопідтвердження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?