Росію пограбували на десятки мільйонів доларів: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Росію пограбували на десятки мільйонів доларів: стали відомі деталі

Росію пограбували на десятки мільйонів доларів: стали відомі деталі
Джерело:  CNN

Хакери вкрали 2 млрд рублів з рахунків Центробанку Росії (близько 31 млн доларів).
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
За даними ЗМІ, цю інформацію підтвердили в Центробанку.
Всього хакери планували викрасти 5 млрд рублів, але Центробанк зміг відбити атаку і перенаправити частину коштів.
"Нам пощастило, що вдалося повернути частину грошей", - зазначив заступник начальника головного управління безпеки і захисту інформації ЦБ Артем Сичов.
При цьому не уточнюється, коли саме сталася атака і як хакери вивели гроші.
У той же час ТАСС стверджує, що в Центробанку спростували інформацію про крадіжку хакерами 2 млрд рублів з кореспондентських рахунків ЦБ РФ.
"Інформація про крадіжку 2 млрд руб. з коррахунків Банку Росії в результаті хакерської атаки не відповідає дійсності. В Огляді фінансової стабільності, який був представлений напередодні ввечері, йшлося про збитки, які понесли комерційні банки та їх клієнти в результаті хакерських атак за весь 2016 рік", - цитує агентство слова представника прес-служби регулятора.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Федеральній службі безпеки Росії заявили про підготовку іноземними спецслужбами кібератак на фінансову систему РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?