Нічого не станеться: в соцмережах обговорюють зростання цін на алкоголь в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

Нічого не станеться: в соцмережах обговорюють зростання цін на алкоголь в Україні

Нічого не станеться: в соцмережах обговорюють зростання цін на алкоголь в Україні
Джерело:  online.ua

У мережі, коментуючи  підвищення цін на алкогольні напої в Україні, висловлюють думку, що зростання цін ніяк не вплине на попит на спиртне.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соцмережі.
Нагадаємо, що розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін, в залежності від коду виробів підвищено на: горілку і лікеро-горілчані вироби на 27,1-27,86%; віскі, ром і джин на 37-63%; коньяк (бренді) на 24-27%; вина на 22,2-55,6%.
Згідно з новою постановою, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра з вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%.
"Підвищення цін на алкоголь завжди супроводжується стогонами графоманів і журналістів."Знову самогоноваріння", "уряд помилився","алкогольний майдан". Насправді ж, нічого не станеться і споживання скорочуватиметься або залишиться на тому ж рівні. І виробництво самогону - на тому ж рівні", - прокоментував новину журналіст і мандрівник Євген Іхельзон.
Думки інших користувачів мережі розділилися.
"А статті за самогоноваріння у нас же немає? Якщо для своїх потреб і особистого споживання? Завжди хотів замутити справжнього абсенту, щоб туйону було без міри, а не як в дозволеному алкоголі", - написав журналіст Антон Швець.




Як повідомляв ONLINE.UA,  перший віце-прем'єр Степан Кубів після засідання Кабміну, присвяченого підвищенню цін на алкоголь, заявив, що хотіли підвищити ціни ще більше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?