Названий сценарій краху режиму Путіна в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Названий сценарій краху режиму Путіна в Росії

Названий сценарій краху режиму Путіна в Росії
Джерело:  online.ua

Російські регіональні еліти незадоволені всевладдям Москви і це може привести до краху режиму президента Росії Володимира Путіна.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів політолог Георгій Чижов.
"Сьогодні регіональні еліти деморалізовані всевладдям Центру. Але тенденція вже намітилася: ресурсів все менше, Кремлю все більше хочеться перекласти частину зобов'язань перед населенням на регіони, а платити за це доведеться розширенням самостійності. Це ми вже проходили: в умовах збереження централізованої держави регіональні еліти почнуть "розгойдувати човен". Такий сценарій поступового краху нинішньої системи мені здається найбільш імовірним", - вважає він.
Читайте також: Путін може стати скромніше: назване завдання-максимум Росії на Донбасі
За словами політолога, еліти національних республік можуть стати каталізатором процесу.
"У всіх на виду Чеченська республіка, яка вустами свого лідера (Рамзана Кадирова, - ONLINE.UA) вже говорить Москві: щось мало даєте! І керівництво Татарстану вступає в публічну дискусію з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим. Так, з ним сперечатися цілком безпечно, але ж це регіональна еліта посилає, таким чином, сигнал Москві. А "заливати" регіони грошима не вийде: стільки грошей, як раніше, вже не буде", - зазначив Чижов.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA, Кремль спробує позбутися Донбасу найближчим часом, є два варіанти - політолог.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?