У Зеленського нарешті відповіли, яка партія виграла місцеві вибори за кількістю мандатів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті відповіли, яка партія виграла місцеві вибори за кількістю мандатів

У Зеленського нарешті відповіли, яка партія виграла місцеві вибори за кількістю мандатів
Джерело:  online.ua

10 листопада очільник президентської політичної сили "Слуга народу" Олександр Корнієнко виступив з гучною офіційною заявою. Він повідомив, що "СН" перемогла на місцевих виборах 25 жовтня за кількістю отриманих депутатських мандатів. За його словами, ці дані базуються на приблизно 90-95% порахованих результатів виборів. Про це політик розповів під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"Партія "Слуга народу" виграла ці вибори за кількістю депутатських мандатів по країні. На карті ви можете бачити, які регіони більше зелені – там більше наших депутатів, які менш зелені – там менше, але в середньому менше 100 депутатів у нас тільки в Луганській області", – наголосив очільник партії.

Олександр Корнієнко також звернув увагу на те, що рекордсменом стала Дніпропетровська область, де політична сила українського лідера Володимира Зеленського матиме 651 депутата місцевих рад, або близько 23-24% від усіх обраних депутатів. Окрім того, зазначається,що наразі від "Слуги народу" обрані 223 сільських, селищних та міських голів. Найбільше голів – представників від "СН" у Миколаївській та Харківській областях (більше 30% від загальної кількісті обраних голів). Як стверджує політик, загалом по країні кількість обраних депутатів та голів від "СН" становить понад 14% від усіх обраних.

Що важливо розуміти, брифінг "СН" відбувся зразу ж після того, як партія народного обранця Петра Порошенка "Європейська солідарність" публічно звинуватила чинного главу держави Володимира Зеленського у фальсифікації результатів місцевих виборів, а також закликала припинити це робити. Окрім того, команда Порошенка вимагає забезпечити законність під час встановлення результатів виборів, зокрема у Львові, Тернополі та Київській області.

"Ми вимагаємо негайного оголошення результатів та притягнення до відповідальності винних у фальсифікаціях", — наголосили 9 листопада представники Петра Порошенка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кабінеті міністрів України стався новий розкол через пандемію коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?