1 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Категорія
Україна
Дата публікації

1 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити

1 грудня - яке сьогодні свято: прикмети і що не можна робити
Джерело:  online.ua

У неділю, 1 грудня, в Україні відзначається професійне свято - День працівників прокуратури. Також в цей день проходить Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Яке сьогодні народне свято відзначають українці, що цікавого відбулося в історії в цей день? ONLINE.UA розповідає про прикмети цього дня і що не можна робити 1 грудня.

1 грудня: яке сьогодні свято в Україні та світі

З 2000 року 1 грудня в Україні відзначають професійне свято - День працівників прокуратури. Це свято було введено указом колишнього президента країни Леонідом Кучмою. Дата для проведення Дня працівників прокуратури була вибрана не випадково - саме в цей день в 1991 році, Верховна рада України прийняла Закон України "Про прокуратуру", а також ряд інших нормативних актів що регламентують її діяльність. На базі цієї правової платформи українська прокуратура діє і до цього дня.

Також щорічно 1 грудня у всьому світі відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Це свято було засновано в 1988 році ВООЗ і Генасамблеєю ООН. Цей День вважається одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я та однією з ключових можливостей підвищення інформованості, шанування пам'яті загиблих від хвороби, і можливості відзначити такі досягнення як розширення доступу до лікування та заходів з профілактики СНІДу.

Церковне і народне свято 1 грудня

У перший день календарної зими християни вшановують пам'ять святих мучеників Романа і Платона. Вони проповідували хрістіантсво серед язичників, за що їх піддали страшним тортурам до смерті.

За давньою традицією святим мученикам моляться за матеріальне благополуччя. А після цього займаються благодійністю. Якщо є возможость, давайте нужденним милостиню, даруйте потрібний їм одяг, який вам більше не потрібен. А якщо запланували подорож, то сміливо вирушайте в дорогу - мученики Роман і Платон протегують мандрівникам.

Що не можна робити 1 грудня

1 грудня не можна працювати, але це свято знаменує початок дроворезних і глиняних робіт. Тому наші предки саме на Романа і Платона робили обереги і посуд з липи, яка захищає будинок від нечисті і лихого ока.

Також в це свято категорично не можна сваритися - конфлікти можуть затягнутися на весь наступний рік.

Прикмети на 1 грудня

  • Тепла погода 1 грудня - такою буде вся зима.

  • Яскраві відблиски від місяця на небі на Романа і Платона - до сильного мороз.

  • 1 грудня сонячно - чекайте ранню весну.

  • Скільки разів на Платона і Романа за день зміниться погода - стільки раз будуть зміни і взимку.

Раніше ONLINE.UA публікував важливі прикмети на Новий рік 2020 з підказками, як правильно проводити 2019 рік, щоб привернути багатство і успіх в рік Щура.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?